Τρίτη 29 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΛΑΔΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ - ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Δυναμώνει η εργοδοτική επιθετικότητα

Ιδιαίτερα μαζική η συμμετοχή των εργαζομένων στη συνέλευση του κλαδικού συνδικάτου, την περασμένη Κυριακή

Από τη συνέλευση την περασμένη Κυριακή
Από τη συνέλευση την περασμένη Κυριακή
Την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία της μαζικής συμμετοχής του κλάδου στη μεθαυριανή απεργία που ταυτόχρονα θα συμβάλλει αποφασιστικά και στη σταθερή μάχη για την οργάνωση των εργαζομένων στον κλάδο, συζήτησαν την περασμένη Κυριακή οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν μαζικά στη γενική συνέλευση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Πληροφορικής Τηλεπικοινωνιών Ν. Αττικής.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε και εισηγητικά από τον πρόεδρο του Συνδικάτου Α. Περράκη, το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι έχουν γίνει αποδέκτες της συντονισμένης επίθεσης των μεγαλοεπιχειρηματιών του κλάδου. Ορισμένα παραδείγματα αξίζει να αναφερθούν όπως:

  • Στη «Vodafone» επιχειρήθηκε η μετατροπή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερικής.
  • Στη «Wind» προχωρούν σε απολύσεις εξυπηρετώντας το συνολικό σχέδιο συγχώνευσης - εξαγοράς «Vodafone» - «Wind.
  • Στην «Intracom» λήγουν οι τροποποιητικές συμβάσεις που επέβαλε η εργοδοσία με εκβιασμό και δεν υπάρχει πρόθεση για επαναφορά των μισθών στα προηγούμενα επίπεδα.
  • Στην «On Telecoms» προχωρούν σε απολύσεις.
  • Στη «Cosmoline» καλούν τους εργαζόμενους (έναν έναν) να υπογράψουν μείωση μισθών.
  • Στην «Hol» εντατικοποιούν την εργασία.
  • Στην «teleperformance» μετατρέπουν το 8ωρο σε 6ωρο. Στη «Marac» οι 100 εργαζόμενοι είναι 10 μήνες απλήρωτοι.

Τα παραπάνω αποτελούν μόνο ορισμένα παραδείγματα από την επίθεση που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία στους εργαζόμενους στον κλάδο.

Στις τοποθετήσεις σημειώθηκε ότι η απάντηση των εργαζομένων δεν μπορεί παρά να είναι ενιαία και συντονισμένη. Υπογραμμίστηκε ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση και ανάγκη η οργάνωση μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, το στήσιμο Σωματειακών Επιτροπών οι οποίες θα πρέπει να γίνουν οργανωτές των εργαζομένων, να παίρνουν πρωτοβουλίες συσπείρωσης και δράσης για όλα τα προβλήματα του χώρου αλλά και για τα συνολικότερα προβλήματα. Η μαζικοποίηση του συνδικάτου που πρέπει να γίνει υπόθεση όλων προκειμένου να μπορεί να παρεμβαίνει αποφασιστικά στις εξελίξεις του κλάδου. Για αυτό άλλωστε, όπως αποφασίστηκε, μετά την απεργία της 1ης Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί μαζική καμπάνια εγγραφών στις επιχειρήσεις.

Δύναμη από τη δύναμη των εργαζομένων στη «Χαλυβουργία» παίρνουν και οι εργαζόμενοι στις τηλεπικοινωνίες και αυτό ανέδειξαν σε όλους τους τόνους μέσα από τις τοποθετήσεις τους. Η μάχη και η νίκη των χαλυβουργών θα είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης, έλεγαν χαρακτηριστικά και από αυτήν την μάχη παίρνουν δύναμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ