Τρίτη 29 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανεξάντλητες οι δυνατότητες στην οικονομική δουλειά

Με όλες τις εφεδρείες ρίχνεται η Οργάνωση στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης

Για την προετοιμασία της Οικονομικής Εξόρμησης από την ΚΟ Κρήτης του ΚΚΕ, ο «Ριζοσπάστης» συζήτησε με την Ρένα Σκυβαλάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και οικονομική υπεύθυνη της ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ.

***

-- Τι πείρα έβγαλε η Οργάνωση από την εξόρμηση του καλοκαιριού και της προηγούμενης χρονιάς, όπου, όπως και φέτος, οι οικονομικές δυσκολίες για τη λαϊκή οικογένεια ήταν επίσης οξυμένες;

-- Η πείρα της Οργάνωσης δείχνει ότι η σταθερή πολιτική δουλειά με τους εργάτες και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν μπορεί να είναι ολοκληρωμένη, εάν δε συνοδεύεται και με την οικονομική στήριξη του Κόμματος από τους ίδιους τους εργαζόμενους και το λαό. Στο πλαίσιο αυτό, η Οργάνωση έχει ήδη δημιουργήσει ένα σημαντικό κύκλο μόνιμων συνδρομητών, που κάθε μήνα από το υστέρημά τους ενισχύουν το Κόμμα και, ταυτόχρονα, κάνουν οικονομική δουλειά στο δικό τους περίγυρο.

Η πείρα από την προηγούμενη οικονομική εξόρμηση και την κάλυψη ενός μεγάλου πλάνου για τα δεδομένα του καλοκαιριού, μας δείχνει ότι υπάρχουν ανεξάντλητες δυνατότητες να πάμε ακόμα καλύτερα. Εκατοντάδες νέοι εργαζόμενοι και άλλα λαϊκά στρώματα, που μπορεί να μη συμφωνούν σε όλα με το Κόμμα, το ενίσχυσαν οικονομικά, κατανοώντας μέσα από την πείρα τους ότι έχουν συμφέρον το ΚΚΕ σήμερα να είναι ισχυρό. Μετρήσαμε συγκεκριμένα βήματα και κατακτήσαμε έναν τρόπο δουλειάς σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα που θα μας βοηθήσει από εδώ και πέρα.

Εγινε καλύτερα αντιληπτό σε μεγάλο ποσοστό των κομματικών μελών ότι η συνδρομή, το κόκκινο μεροκάματο, αλλά και η σταθερή δουλειά με το κουπόνι είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη πολιτική δουλειά της Οργάνωσης, τη λειτουργία και δράση του Κόμματός μας. Οι δισταγμοί που καμιά φορά έμπαιναν πως ο κόσμος δεν έχει, και άρα δεν μπορεί να μας ενισχύσει, δεν ευσταθούν. Αυτό αποδείχθηκε στην πράξη. Οπου γίνεται σταθερή πολιτική δουλειά, υπάρχουν αποτελέσματα.

Ταυτόχρονα, η επίθεση στο ΚΚΕ για τα οικονομικά έχει πεισμώσει τους κομμουνιστές της περιοχής, τους φίλους, οπαδούς και νέους εργαζόμενους που έχουν βρεθεί δίπλα μας, γεγονός που αποτυπώνεται στο ακόμα πιο αυξημένο πλάνο που έχει η Οργάνωσή μας.

-- Με δεδομένο το αυξημένο κύρος του Κόμματος, πώς σχεδιάζει η Οργάνωση να αξιοποιήσει τους χώρους όπου ανάπτυξε δράση το προηγούμενο διάστημα για την κάλυψη των πλάνων της;

-- Το προηγούμενο διάστημα δόθηκαν μεγάλες μάχες μέσα και έξω από χώρους και κλάδους δουλειάς. Στήθηκαν σωματειακές επιτροπές σε μια σειρά εργοστάσια, μεγάλες επιχειρήσεις στο χώρο του εμπορίου (π.χ. Praktiker, αποθήκες Αριάδνη, Αφοί Κωνσταντακάτου, κ.ά.), συγκροτήθηκαν ομάδες και επιτροπές του ΠΑΜΕ στον κλάδο των κατασκευών, των τηλεπικοινωνιών κ.λπ. Προχωρήσαμε χτίζοντας Λαϊκές Επιτροπές και Επιτροπές Αγώνα σε κάθε γειτονιά και δήμο, Επιτροπές της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ και Ομάδων Γυναικών της ΟΓΕ. Η παραπάνω δράση δε μας επιτρέπει να έχουμε μειωμένες απαιτήσεις και στόχους. Ηδη, οργανώνονται συσκέψεις στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές.

Ο σχεδιασμός της δουλειάς μας ενόψει της οικονομικής εξόρμησης αφορά όλους αυτούς τους χώρους, αλλά και σε όσους ακόμα δεν έχουμε παρέμβει. Με τη Διακήρυξη της ΚΕ του Κόμματος προς το λαό και το κουπόνι, δε θα πρέπει να μείνει κανένας χώρος που δε θα φτάσει η πολιτική πρόταση διεξόδου του Κόμματος. Αυτό είναι το στοίχημα που έχει βάλει η Οργάνωση: Κανένα μέλος του Κόμματος να μη μείνει αμέτοχο και όλες μας οι εφεδρείες να ριχτούν στη μάχη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ