Σάββατο 12 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Χωρίς δουλιά 180 εργαζόμενοι
  • Σταματούν από τη Δευτέρα οι εργασίες στο εργοτάξιο για το έργο του Αχελώου, καθώς η κοινοπραξία που το ανέλαβε επικαλείται τη μη διευθέτηση οικονομικών εκκρεμοτήτων με το ΥΠΕΧΩΔΕ
  • Τη Δευτέρα θα γίνει σύσκεψη εκπροσώπων φορέων στη Νομαρχία Καρδίτσας, ώρα 7 μ.μ.

Πάνω από 100 είναι οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο της Δρακότρυπας, όπου εκτελούνται εργασίες για το έργο του Αχελώου, που πετιούνται στο δρόμο της ανεργίας, ενώ άλλοι 70 συνάδελφοί τους είχαν απολυθεί πριν από λίγες βδομάδες. Και οι 180, περίπου, εργαζόμενοι που μένουν άνεργοι είναι θύματα του παιχνιδιού που παίζεται σε βάρος του έργου και του εργασιακού τους μέλλοντος, από την κοινοπραξία εταιριών που το έχει αναλάβει και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ. Συγκεκριμένα, από μεθαύριο Δευτέρα, η κοινοπραξία εταιριών που δραστηριοποιείται στην περιοχή αποφάσισε να διακόψει κάθε εργασία, επικαλούμενη τη μη διευθέτηση οικονομικών εκκρεμοτήτων που έχει με το ΥΠΕΧΩΔΕ και την έλλειψη πιστώσεων.

Οι εργαζόμενοι του εργοταξίου που χάνουν τη δουλιά τους είναι οργισμένοι και αγανακτισμένοι, τόσο με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ, όσο και με τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, διαμηνύοντας ότι δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν αυτοί τα σπασμένα και των δύο πλευρών και καλούν τους φορείς της Καρδίτσας να τους συμπαρασταθούν. Μάλιστα, για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης τους, τη Δευτέρα, στις 7 μ.μ., συγκαλείται σύσκεψη εκπροσώπων φορέων στη Νομαρχία Καρδίτσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά καιρούς η κοινοπραξία του έργου «ΙΜΠΡΕΤΖΙΛΟ», ενεργώντας ασύδοτα και αυθαίρετα, είτε απολύει εργαζόμενους, είτε τους θέτει σε υποχρεωτική άδεια και διαθεσιμότητα, είτε ακολουθεί άλλες αντεργατικές μεθόδους. Και φαίνεται ξεκάθαρα ότι εκτός από τους αγρότες και τους κατοίκους της Θεσσαλίας που περιμένουν την ολοκλήρωση του έργου εκτροπής του Ανω Ρου του Αχελώου, τις συνεχείς καθυστερήσεις του τις πληρώνουν και οι εργαζόμενοι σ' αυτό.

Απολύσεις και στην «ΠΡΟΝΤΑΚΤΑ»

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες μέρες έχουμε μπαράζ απολύσεων και στην ντοματοβιομηχανία «ΠΡΟΝΤΑΚΤΑ», στην Καρδίτσα, η οποία, εκτός των άλλων, οφείλει δεδουλευμένα πολλών μηνών στους εργαζόμενους και αφήνει απλήρωτους 300 ντοματοπαραγωγούς του νομού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ