Σάββατο 12 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΕ
ΟΧΙ στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων

Απεργία πραγματοποιούν, μεθαύριο Δευτέρα 14 Φλεβάρη, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ και στις θυγατρικές του, ενάντια στα αντεργατικά σχέδια της διοίκησης και της κυβέρνησης, που επιδιώκουν την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων μέσω της κατάργησης της μονιμότητας και τη νέα δραματική συρρίκνωση του προσωπικού, κάτι που θα επιφέρει παραπέρα εντατικοποίηση της εργασίας. Σχέδια, που στόχο έχουν να διευκολύνουν την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, την αύξηση των κερδοφορίας της και της ανταγωνιστικότητάς της. Στα πλαίσια της απεργίας, οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, η ΕΣΚ - ΟΤΕ, καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στο κτίριο του ΟΤΕ (ΝΥΜΑ), στη Γ` Σεπτεμβρίου 102 και ώρα 8.30 το πρωί.

Παρά τις αγωνιστικές κορόνες της, η συμβιβασμένη πλειοψηφία στην ηγεσία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων (ΟΜΕ - ΟΤΕ) στήριξε και στηρίζει την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, αποδέχεται ως αναγκαιότητα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της. Γι' αυτό και τα αιτήματα που προσπαθεί να προβάλλει, ενόψει της απεργίας, κάθε άλλο παρά βάζουν φραγμούς στους αντεργατικούς σχεδιασμούς.

Η ΕΣΚ - ΟΤΕ, καταγγέλλοντας τη συναινετική τακτική της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΟΜΕ - ΟΤΕ, επισημαίνει ότι αυτή έχει σήμερα ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να βρίσκονται στη δίνη μιας κατά μέτωπον επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Μια επίθεση, που εκφράζεται με σχεδιασμούς μεγάλης μείωσης των θέσεων εργασίας και του προσωπικού, κατάργησης της μονιμότητας και των όρων αμοιβής που προβλέπει ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού, των ΣΣΕ για τους νέους εργαζόμενους. Στα πλαίσια αυτά, η ΕΣΚ - ΟΤΕ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν με τη συμμετοχή τους στην απεργία αποφασιστική αγωνιστική απάντηση σε εργοδοσία και κυβέρνηση και να απαιτήσουν: Αμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων. Κατάργηση όλων των θυγατρικών και ένταξη του έργου και του προσωπικού τους σε αντίστοιχες υπηρεσίες του ΟΤΕ. Ισχύ του ΓΚΠ, των θεσμικών και οικονομικών κατακτήσεων που εφαρμόζονται στον ΟΤΕ, για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ. Σταμάτημα των εργολαβιών και υλοποίηση όλου του έργου από τις αντίστοιχες υπηρεσίες του ΟΤΕ. Κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ. 35ωρο, 5ήμερο, 7ωρο. Σύνταξη στα 30 χρόνια ασφάλισης, 80% του τελευταίου μισθού. Βελτίωση των παροχών υγείας - περίθαλψης από το ΤΑΠ - ΟΤΕ. Κάλυψη των ελλειμμάτων από τους εργοδότες και την κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ