Τρίτη 15 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
«ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ»
Να σταματήσει η δίωξη του Ανευλαβή

Στιγμιότυπο από την παράσταση των φορέων στη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Διοίκησης του «Αγία Ολγα»
Στιγμιότυπο από την παράσταση των φορέων στη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Διοίκησης του «Αγία Ολγα»
Την παύση της πειθαρχικής δίωξης του διευθυντή της Α' Παθολογικής Κλινικής του «Αγία Ολγα», Ελευθέριου Ανευλαβή, απαίτησαν εργαζόμενοι του νοσοκομείου, συνδικαλιστές του χώρου της Υγείας, και εκπρόσωποι μαζικών φορέων της Νέας Ιωνίας πραγματοποιώντας χτες παράσταση διαμαρτυρίας, την ώρα που το Συμβούλιο Διοίκησης (ΣΔ) του νοσοκομείου συζητούσε την πειθαρχική δίωξη του γιατρού.

Ο Ελ. Ανευλαβής βρέθηκε στο στόχαστρο, όταν - εν μέσω της επικοινωνιακής εξόρμησης της κυβέρνησης προκειμένου να αποδείξει την αποτελεσματικότητα του νέου συστήματος εφημεριών στα νοσοκομεία Αττικής - με επιστολή του (26/1/2005) στον Ν. Κακλαμάνη κατάγγειλε το υπουργείο Υγείας ως υπεύθυνο για τη δημιουργία των ράντζων. Κάποια σημεία αυτής της κριτικής σε «ελευθεριάζουσα γλώσσα» - όπως ανέφερε και ο ίδιος - χρησιμοποίησε ως πρόσχημα η «γαλαζοπράσινη συμμαχία» στο ΣΔ του «Αγία Ολγα» για να τον καλέσει σε απολογία, γιατί «άσκησε κριτική πράξεων της προϊσταμένης αρχής που έγινε δημοσίως, γραπτώς και προφορικώς, με προδήλως απρεπείς εκφράσεις».

Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν εργαζόμενοι μετά από πρωτοβουλία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων «Αγίας Ολγας», καθώς και η Λ. Μεθωνιού από τους Υγειονομικούς του ΠΑΜΕ και αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο Η. Σιώρας μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ εκ μέρους της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών, ο Π. Τσουκαλάς δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας και επικεφαλής της Δημοκρατικής Προοδευτικής Ιωνίας, εκπρόσωπος του παραρτήματος Ν. Ιωνίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) κ.ά. Οι εργαζόμενοι και εκπρόσωποι των φορέων παρενέβησαν στο ΣΔ και απαίτησαν την παύση της δίωξης, τονίζοντας ότι είναι προκλητικό το ΣΔ να διώκει έναν άνθρωπο που χρόνια υπηρετεί με τη στάση του τον άνθρωπο και την επιστήμη, επειδή αντιτάχθηκε στην ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων και το «φακελάκι». Στη συνέχεια παρέμειναν για αρκετή ώρα έξω από τα γραφεία της διοίκησης, φωνάζοντας το σύνθημα: «Η τρομοκρατία δε θα περάσει».

Ο Ελ. Ανευλαβής δεν παρουσιάστηκε χτες στο ΣΔ. Οπως επισήμανε σε απαντητική - προς την κλήση σε απολογία - επιστολή θεωρεί υποχρέωση και καθήκον την κριτική στην πολιτική που ασκεί ο υπουργός στο δημόσιο σύστημα Υγείας, αλλά και ότι η έγκλιση για απρεπείς εκφράσεις αποτελεί επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι αντιδραστικές εξουσίες.

Η απόφαση του ΣΔ δεν είχε κοινοποιηθεί ως χτες το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ