Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
«Απομονώστε τα εργοδοτικά τσιράκια»!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, κατ' εντολήν των αφεντικών τους, ενάντια στις ταξικές δυνάμεις, σε μια σειρά πρωτοπόρα σωματεία σε μεγάλα ξενοδοχεία, που βρίσκονται σε περίοδο αρχαιρεσιών. Στόχος τους να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους από τα πραγματικά προβλήματα και τις αιτίες που τα γεννούν. Στόχος τους, να μετατραπούν τα σωματεία σε «εργαλεία» των μεγαλοξενοδόχων, για να περνούν εύκολα τα αντεργατικά τους μέτρα.

Στο Σωματείο Εργαζομένων «Μετροπόλιταν» ενόψει των αυριανών αρχαιρεσιών, Πέμπτη, 17 Φλεβάρη, για την ανάδειξη της νέας διοίκησης, η παράταξη της ΔΑΚΕ, που υπονόμευσε τους μεγάλους και πρόσφατους αγώνες του κλάδου, στους οποίους συμμετείχαν αποφασιστικά οι εργαζόμενοι του «Μετροπόλιταν», και μην έχοντας πειστικά επιχειρήματα, καταφεύγει σε προσωπικές επιθέσεις στον πρόεδρο και στα μέλη της διοίκησης που προέρχονται από την παράταξη, που στηρίζεται από τις ταξικές δυνάμεις στον κλάδο.

Την απόλυτη ταύτισή της με τα συμφέροντα της εργοδοσίας και όχι των εργαζομένων, ξεκαθάρισε επίσημα, με ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΚΕ, πλειοψηφούσα δύναμη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στο ξενοδοχείο «LEDRA MARRIOTT», λίγες μέρες μετά τις εκλογές του σωματείου! Η ΠΑΣΚΕ βεβαιώνει τη διεύθυνση της επιχείρησης ότι με την εκλογή της στο ξενοδοχείο θα επιβληθεί «εργασιακή ειρήνη». Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει, οι εργαζόμενοι.... «ψήφισαν και ταυτόχρονα άνοιξαν διάπλατα την πόρτα στη σύνεση και την "εργασιακή ειρήνη"». Υπογραμμίζει ότι η πρώτη της προτεραιότητα θα είναι «η επιχείρηση να παραμένει υγιής και κερδοφόρα για να μπορούμε να έχουμε τις δουλιές μας»!

Ξεκάθαρα υποστηρίζει ότι ανέλαβε ήδη ρόλο διεύθυνσης της επιχείρησης για το παραπέρα πετσόκομμα δικαιωμάτων των εργαζομένων και την προστασία των κερδών της επιχείρησης. Οπως, άλλωστε, αναφέρει «γραφειοκρατικής φύσεως ζητήματα όπως η ακριβής εφαρμογή των προγραμμάτων της Επιθεώρησης Εργασίας, η αναγγελία των υπερωριών ή η κατάτμηση της κανονικής άδειας, δε δικαιολογούν καταγγελίες και τα πρόστιμα του παρελθόντος»!

Παίζουν το ρόλο της εργοδοσίας

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας απευθυνόμενος με ανακοίνωσή του στους εργαζόμενους του κλάδου υπογραμμίζει ότι «από την αρχή των διεκδικητικών μας αγώνων η εργοδοσία και τα τσιράκια της μας πολέμησαν μαζί. Στάθηκαν απέναντι στους αγώνες όλων μας για αυξήσεις στους μισθούς μας, πλήρη και σταθερή εργασία, ελάχιστη σύνθεση προσωπικού και καθορισμό καθηκόντων, κλπ.».

Συνεχίζει, τονίζοντας ότι «η εργοδοσία βρήκε συμπαραστάτες ενάντια στους αγώνες μας τις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ. Σε όλα τα ξενοδοχεία που συμμετείχαν στο συντονισμένο αυτό αγώνα, αυτές οι παρατάξεις έχουν μετατραπεί σε φωνή της εργοδοσίας. Αναμασούν τα επιχειρήματα των εργοδοτών. Κάνουν προσωπικές επιθέσεις, συκοφαντούν πρωτοπόρους, καταξιωμένους αγωνιστές του κλάδου μας, επιχειρώντας να σας παραπλανήσουν».

Καλεί τους εργαζόμενους: «Δώστε την απάντηση που τους ταιριάζει. Απομονώστε τα εργοδοτικά σκουλήκια. Απομονώστε τους βρώμικους εργοδοτικούς συνδικαλιστές και τις παρατάξεις που εκπροσωπούν. Δώστε γροθιά στο στομάχι της εργοδοσίας. Ψηφίστε ασυμβίβαστους αγωνιστές. Στηρίξτε τα δικαιώματά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ