Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
Χειροτερεύουν οι συνθήκες περίθαλψης

Να στηρίξουν τις δραστηριότητες της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία στην Ικαρία και τους Φούρνους και τις επερχόμενες κινητοποιήσεις της, να αντιδράσουν στη συνεχή υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της Υγείας και να παλέψουν για δωρεάν, πλήρεις και σύγχρονες παροχές Υγείας, χωρίς περιορισμούς στην Ικαρία, καλεί τους εργαζόμενους, το λαό, τους μαζικούς φορείς των νησιών ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας, με ανακοίνωσή του.

Οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν ότι δυο χρόνια μετά τη δεύτερη κατά σειρά πτώση ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ (23/2/2003), που παρέσυρε στο θάνατο τέσσερις ανθρώπους, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη. Οι διακομιδές είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και εξακολουθεί να συντελείται ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος των κατοίκων κυρίως των νησιωτικών και απομονωμένων περιοχών, με τα τεράστια κενά στην υγειονομική περίθαλψη.

«Αυτές οι περιοχές αποδεικνύεται ότι είναι οι πρώτες που πληρώνουν τις πολιτικές λιτότητας και περιορισμού των λαϊκών δικαιωμάτων στην Υγεία, που με συνέπεια εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις εδώ και χρόνια», επισημαίνει ο Σύλλογος. Ενδεικτικά αναφέρει ότι στο νοσοκομείο δεν υπάρχουν βασικές ιατρικές ειδικότητες (χειρούργος, παιδίατρος, ακτινολόγος) ουσιαστικά εδώ και μήνες. Στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου υπάρχουν μόνο γιατροί γενικής ιατρικής, ενώ στους Φούρνους δεν έχουν δει ποτέ γιατρό ειδικότητας. Το μη ιατρικό προσωπικό μετά βίας ξεπερνά το μισό από αυτό που προβλέπεται στους έτσι και αλλιώς ανεπαρκείς οργανισμούς. Οι υποδομές και ο εξοπλισμός εξακολουθούν να παρουσιάζουν φοβερή καθυστέρηση και ελλείψεις.

«Απλά περιστατικά που μέχρι πρότινος αντιμετωπίζονταν στο νησί τώρα αναγκαστικά διακομίζονται. Ετσι λοιπόν έχουν μετατραπεί τα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ σε ταξί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε καταπόνηση και κινδύνους», υπογραμμίζει ο σύλλογος εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ