Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποφυλακίστηκε ο Σινάν Μποσκούρτ

Ελεύθερος αφέθηκε χτες το μεσημέρι ο Σινάν Μποσκούρτ (Ταϊλάν), μετά από προχτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την οποία η αίτηση, που είχαν καταθέσει οι γερμανικές δικαστικές αρχές για την έκδοση του Κούρδου αγωνιστή στη Γερμανία, απορρίφτηκε.

«Αποτέλεσμα των αγώνων συμπαράστασης και αλληλεγγύης εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων και κοινωνικών φορέων του λαϊκού κινήματος», χαρακτηρίζει την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). «Η δικαίωση των αγώνων για τη μη έκδοση του Κούρδου αγωνιστή γίνεται παρακαταθήκη για τους αγώνες που έρχονται, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στα μέτρα που περιορίζουν τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες, προκειμένου να χτυπηθούν δικαιώματα και κατακτήσεις που αποκτήθηκαν με μεγάλους αγώνες και θυσίες του λαϊκού κινήματος», επισημαίνει η ανακοίνωση.

Θυμίζουμε πως ο Ταϊλάν είχε συλληφθεί από τον περσινό Μάρτη, με την κατηγορία της συνδρομής για παράνομη είσοδο στη χώρα, όταν βοήθησε τρεις πρώην πολιτικούς κρατούμενους και απεργούς πείνας σε τουρκικές φυλακές να μπουν στη χώρα μας για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο. Μέχρι χτες, ήταν κρατούμενος στις φυλακές της Κομοτηνής, αναμένοντας την οριστική απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης για την υπόθεσή του.

Πρόκειται για την τελευταία φορά, που, όπως υπογραμμίστηκε και στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «για την έκδοση εκζητουμένου απαιτείται η σύμπραξη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης». Κι αυτό, καθώς, ήδη από τον Ιούλη του 2004, ισχύει ο νέος νόμος 3251 για το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, «που προβλέπει τη λήψη της οριστικής απόφασης για την έκδοση ή μη αποκλειστικά από δικαστικά όργανα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ