Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Στο δρόμο της ΕΠΟΝ μπορούμε... »

Αγωνιστές και αγωνίστριες του ΕΑΜ, ΕΠΟΝ και ΔΣΕ, κρατώντας τα λάβαρα της Εθνικής Αντίστασης, καθώς και νεολαίοι της ΚΝΕ με κόκκινες σημαίες στα χέρια, συγκεντρώθηκαν χτες το μεσημέρι στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην παραλία της Θεσσαλονίκης για να τιμήσουν τα 62χρονα από την ίδρυση της ΕΠΟΝ. Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΝΕ σε συνεργασία με την ΠΕΑΕΑ, κεντρικός ομιλητής ήταν εκ μέρους της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, ο Σωτήρης Αβραμόπουλος.

«Σήμερα, τόνισε ο ομιλητής, μπορούμε να μπολιάσουμε τη ριζοσπαστικότητα, τον ενθουσιασμό των νέων με την πολύτιμη πείρα των παλιών αγωνιστών, την αγωνιστικότητα που δείχνουν ακόμα και σ' αυτή την ηλικία. Είμαστε αισιόδοξοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε, έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις, στο ρόλο του λαϊκού κινήματος, στην πρωτοπορία του, το ηρωικό ΚΚΕ. Οπως, η ΕΠΟΝ χτες, έτσι και η ΚΝΕ σήμερα, συνέχισε, βαδίζει στο δύσκολο δρόμο των αγώνων και θυσιών, γιατί καθοδηγείται από τη ραχοκοκαλιά, την ψυχή και το νου της Εθνικής Αντίστασης, το ΚΚΕ».

Από την ΠΕΑΕΑ χαιρέτισε ο Γιάννης Πατσακίδης και από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ο Κώστας Κατσιάβαλος, αναφερόμενοι στην ηρωική δράση της ΕΠΟΝ που συσπείρωσε στις γραμμές της τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής νεολαίας. Ο Κ. Κατσιάβαλος θύμισε, επίσης, η 23η Φλεβάρη, είναι και η μέρα ίδρυσης του Κόκκινου Στρατού.

Στεφάνια στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης κατέθεσαν το ΚΚΕ, η ΚΝΕ, η ΠΕΑΕΑ, η ΠΕΕΠΠ, ο Σύλλογος Απογόνων, Επιτροπές Ειρήνης κ.ά. Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια και απαγγελίες ποιημάτων της Εθνικής Αντίστασης.

Επίσης στην ημερίδα με θέμα «Νεολαία και ειρήνη - το παράδειγμα της ΕΠΟΝ» που πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στο Αμφιθέατρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ οι ομιλητές τόνισαν ότι η δημιουργία της ΕΠΟΝ έχει τις ρίζες της στις αποφάσεις του ΚΚΕ και της ΟΚΝΕ. Την εκδήλωση διοργάνωσαν η ΕΔΥΕΘ σε συνεργασία με την ΠΕΑΕΑ, τις Πανσπουδαστικές ΚΣ και το Συντονιστικό Σχολείων Θεσσαλονίκης. Μίλησαν ο Επονίτης Θ. Παπαγεωργίου, εκπαιδευτικός, ο Στ. Λαζαρίδης, από το Συντονιστικό των Μαθητών, ο Στ. Αγραφιώτης, από τη Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ και η Μ. Χαραλάμπους, από την ΠΚΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ