Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ
Χρόνια προβλήματα αναζητούν λύση

Ανακοίνωση της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας»

«Να ποια είναι η κατάσταση του Δήμου Ληλαντίων επί δημαρχίας κ. Καρυστινού», τιτλοφορεί την ανακοίνωσή της προς τους δημότες των δημοτικών διαμερισμάτων της Ν. Λαμψάκου, Αγ. Νικολάου, Μύτικα, Φύλλων, Αφρατίου, Μπουρτζίου και Βασιλικού, η «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) και ο επικεφαλής της παράταξης Πολυχρόνης Τσιτίνης.

Επιχειρώντας, μια καταγραφή σημαντικών προβλημάτων που ταλανίζουν για χρόνια το Δήμο Ληλαντίων, όπως είναι η υδροδότηση, το αποχετευτικό, οδικοί οδοί, άλλα έργα υποδομής, π.χ. γέφυρες στο Λήλαντα ποταμό, τη δημιουργία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Δήμο, η ΔΑΣ επισημαίνει την αναγκαιότητά τους για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων και την άρνηση της δημοτικής πλειοψηφίας (ΠΑΣΟΚ) και μειοψηφίας (ΝΔ) να διεκδικήσουν, έστω, τα αυτονόητα.

Αντίθετα, η δημοτική αρχή με τη συναίνεση της αντιπολίτευσης, δε φείδονται αυξήσεων φόρων και τελών, σημειώνει η «ΔΑΣ», με το «πρωτοποριακό» ρεκόρ του 25%, ενώ χωρίς προηγούμενο είναι και η αύξηση που σημειώθηκε στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΛ (Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης), αναφέροντας την αύξηση στο πάγιο της υδροδότησης, από 2.000 δρχ. το εξάμηνο, στις 4.000 δρχ. το δίμηνο, δηλαδή αύξηση 500%!

Επιπλέον, αναφερόμενη η ΔΑΣ στα άλλα σημαντικά προβλήματα, σημειώνει όσον αφορά το έργο υδροδότησης του ΔΔ Μύτικα, ότι, παρά τις αισιόδοξες εξαγγελίες του δημάρχου κατά την προεκλογική περίοδο, δεν υλοποιήθηκε καν, ενώ ακούγεται ότι γίνονται προσπάθειες για τη σύναψη δανείου. Παράλληλα, έχει, πλέον, ξεχαστεί η δημιουργία αποχετευτικού δικτύου όμβριων υδάτων στα ΔΔ Φύλων - Βασιλικού - Αφρατίου και δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για τη δημιουργία βιολογικού καθαρισμού για τα λύματα της περιοχής.

Ενα άλλο σημαντικό πρόβλημα αποτελεί η κατασκευή της γέφυρας Αφρατίου (και γι' αυτή προσανατολίζεται σε δανεισμό η δημοτική αρχή, αφού με ευθύνη της και με ευθύνη της προηγούμενης άφησαν να χαθεί το πρόγραμμα στο οποίο είχε ενταχθεί).

Επιπρόσθετα, δεν έγινε καμιά προσπάθεια για την αποπεράτωση του δρόμου Μύτικα - Φύλλων, ούτε για τη χάραξη της εθνικής οδού Χαλκίδας - Κύμης.

Ως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του Δήμου, η ΔΑΣ χαρακτηρίζει το χωροταξικό σχέδιο, που συντάχθηκε εν αγνοία των κατοίκων, με αποτέλεσμα να βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων.

Τέλος, η ΔΑΣ, καταγγέλλει τη δημοτική αρχή ότι κωφεύει μπρος στα προβλήματα και δε διεκδικεί λύσεις προς όφελος των δημοτών. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η αδιαφορία της να θέσει ως προτεραιότητα τη δημιουργία Κέντρου Υγείας ή να φροντίσει για την παροχή και προσφορά δημόσιας Παιδείας.

Καταλήγοντας την ανακοίνωσή της η ΔΑΣ καλεί τους κατοίκους να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα, να μην αποδεχτούν τις αντιλαϊκές επιλογές και να εκδηλώσουν την αντίδρασή τους. Εμείς, τονίζεται, θα μπούμε μπροστάρηδες για να μη μετατραπεί η ΤΑ σε μοχλό περάσματος αντιλαϊκών επιλογών, αλλά μετερίζι αγώνα για μια άλλη μαχητική, διεκδικητική ΤΑ, αποκούμπι και συμπαραστάτη των δημοτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ