Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΩΝ
Χωρίς ουσιαστικά κίνητρα

Την επέκταση του μέτρου της «δώρον - άδωρον» απόσυρσης και για τα μηχανάκια έως 50 κυβικά εκατοστά (μοτοποδήλατα), άνω των οκτώ ετών, ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών.

Το μέτρο προβλέπεται σε τροπολογία που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για την ίδρυση εμπορευματικών κέντρων, και κατά την εκτίμηση του υπουργού, η διάταξη για την απόσυρση θα τεθεί σε ισχύ εντός του επόμενου μήνα.

Πάντως, όπως είχαν επισημάνει οι εκπρόσωποι των ενώσεων μοτοσικλετιστών όταν καθιερώθηκε το μέτρο της απόσυρσης για τις μηχανές μεγάλου κυβισμού, πρόκειται για μέτρα «άνευ ουσιαστικής σημασίας», με ελάχιστο οικονομικό όφελος - κάθε άλλο παρά ουσιαστικό κίνητρο - σε περίπτωση που κάποιος αποφασίσει να αποσύρει την παλιά του μοτοσικλέτα για να αγοράσει καινούρια.

Το οικονομικό όφελος βάσει των «κινήτρων απόσυρσης» (απαλλαγή πληρωμής τελών ταξινόμησης και τελών κυκλοφορίας για ορισμένα χρόνια, ανάλογα με τον κυβισμό της νέας μοτοσικλέτες), δεν ξεπερνά - για τη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων - τα 500 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ