Τετάρτη 9 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΔΥΕ
ΟΧΙ στα κερδοσκοπικά σχέδια για το Ελληνικό

Κάλεσμα στο λαό να πάρει μέρος μαζικά στην κινητοποίηση, που διοργανώνουν οι φορείς της περιοχής, στις 16 Μάρτη

«Οχι στην τσιμεντοποίηση του Ελληνικού - Να γίνει ο χώρος Μητροπολιτικό Πάρκο πρασίνου, τόπος αθλητισμού και αναψυχής των κατοίκων της Αττικής». Αυτό τονίζουν, σε ανακοίνωσή τους, η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ) και οι Επιτροπές Ειρήνης Αλίμου - Αργυρούπολης - Γλυφάδας - Ελληνικού, καλώντας το λαό και τη νεολαία της περιοχής στην κινητοποίηση, που θα γίνει στις 16 Μάρτη στις 6 μ.μ. στο Ελληνικό.

«Οι λύσεις που προωθούνται δεν είναι ουδέτερες - τονίζει η ΠΕΔΥΕ. Από τη μια πλευρά, βρίσκεται το κεφάλαιο, οι επιχειρήσεις που βλέπουν τον τεράστιο χώρο του πρώην αεροδρομίου σαν χρυσή ευκαιρία τσιμεντοποίησης και αποκόμισης τεράστιων κερδών. Από την άλλη πλευρά, είναι τα λαϊκά συμφέροντα των εκατομμυρίων κατοίκων της Αττικής που ασφυκτιούν μέσα στο αναιμικό πράσινο και τους τεράστιους όγκους του μπετόν, που απειλούν με επέκτασή τους και τους τελευταίους ελεύθερους χώρους. Εμείς σαν κίνημα Ειρήνης και Ζωής δεν ταλαντευόμαστε. Είμαστε με τους πολλούς, που δικαιούνται χώρους πρασίνου - αθλητισμού και αναψυχής, δωρεάν είσοδο χωρίς εισιτήρια και άλλα παρόμοια. Καταδικάζουμε τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - που έστρωσε το δρόμο - και ΝΔ, που ακολουθεί την ιδιωτικοποίηση σε βάρος του λαϊκού συμφέροντος, σε βάρος των εκατομμυρίων κατοίκων του Λεκανοπεδίου Αττικής. Καταγγέλλουμε, επίσης, τις δημοτικές αρχές των δήμων και τις δημοτικές παρατάξεις που τις στήριξαν και που - κινούμενες στις ίδιες αντιλαϊκές επιλογές - δημαγωγούν χωρίς διάθεση αγωνιστικής αντιμετώπισης του προβλήματος».

Η ΠΕΔΥΕ, σε κοινή δράση με τους μαζικούς - λαϊκούς φορείς, απαιτεί:

  • Ακύρωση της παραχώρησης των 170 στρεμμάτων στην εταιρία «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα» και των 2.200 στρεμμάτων στην Ολυμπιακά Ακίνητα, που έγινε από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.
  • Τη μη παραχώρηση έκτασης για την ανέγερση γηπέδου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
  • Τη μη παραμονή της βάσης επισκευής αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.
  • Να μη διατηρηθεί μέρος του διαδρόμου προσγείωσης - απογείωσης.
  • Τη σύσταση δημόσιου φορέα δημιουργίας - διαχείρισης του πάρκου με τη συμμετοχή μαζικών και επιστημονικών φορέων.
  • Την προκήρυξη νέου διεθνούς διαγωνισμού, χωρίς εξαίρεση τμήματος για οικονομική εκμετάλλευση, με τη συμμετοχή Νομαρχιακής - Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιστημονικών - συνδικαλιστικών φορέων.
  • Την ένταξη των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο πάρκο, χωρίς αλλαγή του δημόσιου χαρακτήρα τους.
  • Η παρουσία του Αγίου Κοσμά να αποτελεί τη φυσική κατάληξη του πάρκου στη θάλασσα, ελεύθερη από κάγκελα - επιχειρηματικές δραστηριότητες.
  • Η κατασκευή του πάρκου να είναι έργο δημόσιων φορέων και να κατοχυρωθεί η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών.

Και η ΠΕΔΥΕ καταλήγει: «Καμία υποχώρηση στην τσιμεντοποίηση του Ελληνικού, στα κερδοσκοπικά σχέδια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ