Τετάρτη 9 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυξάνονται οι έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ.

Τα αποτελέσματα των μαζικών ελέγχων πολιτών του Φλεβάρη ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Οι έλεγχοι αυτοί πραγματοποιούνται από τον περασμένο Μάη με το πρόσχημα της καταστολής της εγκληματικότητας. Στα πλαίσιά τους ελέγχονται χιλιάδες πολίτες ανάλογα με τις υπόνοιες των αστυνομικών οργάνων.

Στο πρόγραμμα δράσεων για την αστυνόμευση των κεντρικών πλατειών της Αθήνας, πραγματοποιήθηκαν 2.651 έλεγχοι γενικά. Προσήχθησαν 247 ύποπτα άτομα και συνελήφθησαν 2 (για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος και για διοικητική απέλαση). Διατέθηκαν 741 αστυνομικοί τάξης. Ελέγχθηκαν οι πλατείες Κανάρη, Εργατικής Πρωτομαγιάς, Αττικής, Λαυρίου, Αγ. Παντελεήμονα, Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), Ομόνοιας, Συντάγματος, Κλαυθμώνος, Ανεξαρτησίας (πρώην Βάθης), Καραϊσκάκη, Μοναστηρακίου, Μαβίλη, Αγ. Θωμά κ.ά.

Από αστυνομικούς της Ασφάλειας πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στις ίδιες πλατείες όπως και στις πλατείες Γκύζη, Βικτορίας, Αμερικής, Ρηγίλλης, Πεδίον του Αρεως κ.ά. Πραγματοποιήθηκαν 1.383 έλεγχοι γενικά, προσήχθησαν 322 ύποπτα άτομα και συνελήφθησαν 138. Τα 36 άτομα πιάστηκαν για καταδικαστικές αποφάσεις, τα 45 για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, 28 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί εκδιδόμενων προσώπων.

Στόχος του προγράμματος είναι η αποκατάσταση της «τάξης και της ευκοσμίας σε πλατείες, άλση και άλλα κεντρικά σημεία, όπου διαβιούν άστεγοι, πρόσφυγες και λαθρομετανάστες».

Στο πρόγραμμα αντιμετώπισης του παραεμπορίου συγκροτήθηκαν 127 κλιμάκια με 127 αστυνομικούς, 240 υπάλληλους της Δημοτικής Αστυνομίας και 240 υπάλληλους της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων. Ελέγχθηκαν 41 αλλοδαποί ως προς το νόμιμο της παραμονής τους στη χώρα μας. Σε 41 περιπτώσεις οι αρχές δέσμευσαν είδη ένδυσης. Τα κλιμάκια δραστηριοποιήθηκαν στις οδούς Πατησίων, Ακαδημίας, Ερμού, Σωκράτους, Αγ. Κωνσταντίνου κλπ. Επίσης στις πλατείες Κολιάτσου, Μοναστηρακίου, Αγ. Παντελεήμονα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ