Τετάρτη 9 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
Αντιδράσεις για τους εθελοντές αστυνομικούς

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις φορέων και σωματείων για τους εθελοντές αστυνομικούς
Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις φορέων και σωματείων για τους εθελοντές αστυνομικούς
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κινηματοθέατρο πρώην «Λουίζα», διοργανώνουν αύριο στις 6:30 το απόγευμα, φορείς του Βύρωνα με αφορμή την απόφαση του δημάρχου Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά να υλοποιήσει πιλοτικά το πρόγραμμα εθελοντικής φύλαξης υπό την αιγίδα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Τη συγκέντρωση συνδιοργανώνουν μεταξύ άλλων, τα παραρτήματα των Συνδικάτου Οικοδόμων, του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών, της Εθνικής Αντίστασης, της Επιτροπής Ειρήνης καθώς και η Παμβυρωνιώτικη Δημοτική Ενωτική Παράταξη.

Με την κινητοποίηση απαιτούν από την κυβέρνηση να ανακληθούν τα απαράδεκτα σχέδια χαφιεδισμού και αστυνομικρατίας στο δήμο και να πάρει μέτρα που βελτιώνουν τους όρους ζωής των εργαζομένων.

Την πλήρη αντίθεσή του στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής για την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος εθελοντικής φύλαξης στον Βύρωνα, εξέφρασε χτες με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου. Στην ανακοίνωσή του τονίζεται ότι πρόκειται για «μια πρωτοφανή απόφαση στην ιστορία του Δήμου Βύρωνα, η οποία ανοίγει επικίνδυνους δρόμους σε βάρος των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών», ενώ παράλληλα «εμπεδώνει τη λογική που θέλει τους πολίτες να συνεργάζονται με την αστυνομία για την προστασία άλλων πολιτών». Επίσης, υπογραμμίζεται ότι αυτή η απόφαση του δημάρχου, είναι «συνέχεια της προσπάθειας που γίνεται τα τελευταία χρόνια ώστε να αποδεχτούν οι πολίτες τη λογική της παρακολούθησης από διάφορους μηχανισμούς».

Στην ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρεται ότι, «με την υλοποίηση του προγράμματος, απευθύνονται και σε ανέργους που μπορεί να ελπίζουν σε μόρια για πρόσληψη στο δημόσιο. Η δημοτική αρχή αντί να πειραματίζεται με επικίνδυνα πιλοτικά προγράμματα εθελοντών ανθρωποφυλάκων, να οργανώσει καλύτερα τις υπηρεσίες φύλαξης (ελεύθερων χώρων, παιδικών χαρών κλπ.) του δήμου, προσλαμβάνοντας το ανάλογο προσωπικό». Επιπλέον, καλεί τη δημοτική αρχή να «συναισθανθεί τους κινδύνους που εγκυμονεί το σώμα των εθελοντών ανθρωποφυλάκων και προχωρήσει στην άμεση κατάργησή του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ