Τετάρτη 9 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ»
Να γίνει πάρκο στο Γουδί

Τη δημιουργία ενιαίου πάρκου υψηλού πρασίνου στα 965 στρέμματα του Γουδιού, ανοιχτό στο λαό και τη νεολαία χωρίς ιδιωτικά ή επιχειρηματικά κριτήρια, απαιτεί η «Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου», με πρόσφατη ανακοίνωσή της. Αφορμή για την ανακοίνωση είναι οι ολοένα και αυξανόμενες συζητήσεις που γίνονται στο παρασκήνιο: «Γίνονται συζητήσεις, παζάρια, διαπραγματεύσεις με τους διάφορους μνηστήρες. Και είναι πολλοί οι μνηστήρες», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Ολα αυτά, συνεχίζει η ανακοίνωση της παράταξης, συμβαίνουν την ίδια στιγμή «που η κυβέρνηση απλώνει, στα ίχνη των υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ του ΠΑΣΟΚ, μια "ομπρέλα ανταγωνιστικότητας" στη δημόσια γη. Ο υπουργός προαναγγέλλει το 2005 - συνεχίζει η ανακοίνωση - ως "έτος συμβάσεων παραχώρησης δημόσιων χώρων" σε κερδοσκοπικά συμφέροντα και γι' αυτό τσαλακώνει τη ζωτική ανάγκη των κατοίκων για πράσινο. Πνίγει λοιπόν στους επιχειρηματικούς ανταγωνισμούς την προσδοκία μας για μια ανάσα στην πόλη».

Επαναλαμβάνει πως απαίτηση της παράταξης είναι η πλήρης κρατική χρηματοδότηση για τη διαμόρφωση, λειτουργία και ανάπτυξη του πάρκου. «Απομάκρυνση τώρα, όλων των στρατοπέδων και των εγκαταστάσεων της αστυνομίας. Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για ξήλωμα των εξεδρών και "ολυμπιακών" εγκαταστάσεων», τονίζει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη, δε, στις δημοτικές αρχές Αθήνας και Ζωγράφου, σημειώνει: «Ομιλούν, ψελλίζουν περί μητροπολιτικού πάρκου, γιατί γνωρίζουν ότι μέσα στη λέξη περιέχεται η παραμονή των ήδη υφισταμένων δομών και τετελεσμένων γεγονότων, άσχετων με την επιδίωξη για πάρκο».

Τέλος, καλεί τους δημότες να αγωνιστούν για «πάρκο στο Γουδί». Ενα πάρκο που θα δώσει ανάσα σε μια τσιμεντοποιημένη πρωτεύουσα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ