Παρασκευή 11 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Τρομοκρατική απόλυση εργαζόμενου

Ανακοίνωση - καταγγελία της «Δημοτικής Ενότητας Αμαρουσίου».

Την παράνομη απόλυση εργαζόμενου του Δήμου Αμαρουσίου, επειδή ...«τόλμησε» να διαφυλάξει το νόμιμο ωράριο εργασίας του, καταγγέλλει η παράταξη «Δημοτική Ενότητα». Σε σχετική ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι η διοίκηση του Δήμου απέλυσε τον Σπύρο Μπουρνελέ, οδηγό της δημοτικής συγκοινωνίας και πρόεδρο του νεοσυσταθέντος σωματείου στο χώρο αυτό, επειδή αρνήθηκε να υπερβεί το ωράριό του, κάτι που αντικειμενικά «θέτει σε κίνδυνο και την ασφάλεια των επιβατών».

Ο εργαζόμενος δούλευε στο δήμο για έξι χρόνια, με Σύμβαση Αορίστου Χρόνου. Ο ημερήσιος χρόνος εργασίας όλων των οδηγών ήταν 6,5 ώρες. Ωστόσο, πριν από τέσσερις μήνες, η διοίκηση έβγαλε «φιρμάνι», οι οδηγοί να δουλεύουν παραπάνω, μέχρι και 10 ώρες, χωρίς διάλειμμα. Ο ίδιος αρνήθηκε και, παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες του προς τη διοίκηση, η τελευταία, τον αγνοούσε. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, την πρώτη μέρα που θεσπίστηκαν τα ωράρια, ο εργαζόμενος παρέδωσε τα κλειδιά στον επόμενο οδηγό στις 6,5 ώρες. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης της Τοπικής Συγκοινωνίας, τον κάλεσε σε απολογία - τέσσερις μήνες μετά το περιστατικό - και αποφάσισε την απόλυσή του, το οποίο, όπως καταγγέλλει ο εργαζόμενος, είναι αναρμόδιο για να προχωρήσει σε απόλυση.

«Η ενέργεια αυτή - σημειώνει στην ανακοίνωσή της η «Δημοτική Ενότητα» - δεν αποτελεί "κεραυνό εν αιθρία". Ερχεται σε συνέχεια και άλλων πράξεων εκφοβισμού των εργαζομένων μονίμων υπαλλήλων του δήμου, όπως οι παράνομες μετακινήσεις για άσκηση καθηκόντων Δημοτικής Αστυνομίας. Ο στόχος της απόλυσης εμφανής: Να καταστήσει σαφές ότι η δημοτική αρχή του Αμαρουσίου και ο ίδιος ο κ. Τζανίκος προσωπικά δεν εννοούν να ανεχθούν αντιρρήσεις στο εργασιακό καθεστώς της "Σιδερένιας Φτέρνας", που προσπαθούν να επιβάλουν και να διατηρήσουν με κάθε μέσο, για όλους τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες του δήμου, ανεξάρτητα από το χώρο και τη σχέση εργασίας τους».

«Οι διοικήσεις του Σωματείου των εργαζομένων όσο και του Συλλόγου των υπαλλήλων - τονίζεται στην ανακοίνωση - πρέπει να πάρουν συγκεκριμένες αποφάσεις και να προχωρήσουν σε άμεσες κινητοποιήσεις από κοινού με το σωματείο των εργαζομένων στη δημοτική συγκοινωνία, ώστε να παρθεί πίσω η τρομοκρατική και παράνομη απόλυση. Σε αντίθετη περίπτωση, την υπόθεση της ταξικής συμπαράστασης να την πάρουν στα χέρια τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Η ΠΟΕ - ΟΤΑ οφείλει επίσης να πάρει τις δικές της άμεσες αποφάσεις». Τέλος, η «Δημοτική Ενότητα» καλεί το δημοτικό συμβούλιο να τοποθετηθεί στο πρόβλημα, στο πλαίσιο μιας συνολικότερης συζήτησης για τις συνθήκες εργασίες στο δήμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ