Παρασκευή 11 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΒΥΡΩΝΑ
Αντιδρούν για τους «εθελοντές - αστυνομικούς»

Την υπόσχεση του δημάρχου Βύρωνα ότι θα ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο για το πρόγραμμα των εθελοντών αστυνομικών, απέσπασαν χθες μαζικοί φορείς της πόλης, με κινητοποίηση που πραγματοποίησαν ενάντια στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής. Ο Ν. Χαρδαλιάς, κάτω από την πίεση, τόσο των επικεφαλής των υπόλοιπων παρατάξεων, όσο και των κατοίκων, αναγκάστηκε να δεσμευτεί ότι στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα ενημερώσει αναλυτικά για το παραπάνω πρόγραμμα, που θέλει εθελοντές να βρίσκονται στις γειτονιές το βράδυ και να «συμπαρίστανται» στην ΕΛ.ΑΣ.

Αργά χθες το απόγευμα, μαζικοί φορείς του Βύρωνα συγκεντρώθηκαν στο κινηματοθέατρο «Λουίζα», όπου και βροντοφώναξαν πως τέτοιοι μηχανισμοί δε θα περάσουν σε έναν δήμο όπου το 95% αγωνιζόταν την περίοδο της Κατοχής στο ΕΑΜ για την ελευθερία.

Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυναν ο πρώην δήμαρχος Βύρωνα, Ν. Ρογκάκος, το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη», Ν. Τσιούνης, ο πρόεδρος του παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα, Β. Ζαρμακούπης και ο πρόεδρος του παραρτήματος της Εθνικής Αντίστασης Βύρωνα, Ν. Σγουμπόπουλος. Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία της, από το Δημοκρατικό Σύλλογο Βύρωνα, η Γ. Τσαμούρη.

Μετά την εκδήλωση ακολούθησε πορεία προς το δημαρχείο, όπου οι συγκεντρωμένοι παρέδωσαν ψήφισμα στον δήμαρχο. Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα που ξεκίνησαν οι μαζικοί φορείς του Βύρωνα εξέφρασαν οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Μάλιστα, ζήτησαν να γίνει πιο συντονισμένη η δράση και ο αγώνας ενάντια στο μέτρο που προσπαθεί να περάσει ο δήμαρχος Βύρωνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ