Παρασκευή 11 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΩ ΚΥΨΕΛΗ
Να μπει «φρένο» στα σχέδια τσιμεντοποίησης

Ανακοίνωση - καταγγελία της Επιτροπής 6ου διαμερίσματος της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» για τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αθηναίων που με την τακτική της παραδίδει όλους τους ελεύθερους χώρους στην ιδιωτική πρωτοβουλία

Κάλεσμα στους κατοίκους να οργανώσουν την πάλη τους σε αγωνιστική κατεύθυνση για τη διαφύλαξη του χώρου των 5,5 στρεμμάτων στην Ανω Κυψέλη όπου βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους στους ελεύθερους χώρους και την αναψυχή, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή 6ου Διαμερίσματος της «Συμπαράταξης για την Αθήνα».

Να υπενθυμίσουμε ότι το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας - στο οποίο ανήκει ο χώρος - έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με μεγάλη τεχνική εταιρία για την κατασκευή ενός μεγαθηρίου 9 ορόφων, ύψους 27 μέτρων και 5 ορόφων υπόγειου γκαράζ. Η συνολική έκταση του χώρου είναι 5,5 στρέμματα, εκ των οποίων - σύμφωνα με τους σχεδιασμούς - τα 4,5 θα γίνουν τσιμέντο...

«Οι πρόσφατες εξελίξεις», τονίζεται στην ανακοίνωση, «στον χώρο του Αγίου Αθανασίου στην Ανω Κυψέλη, έδειξαν τον βαθύ αντιλαϊκό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχει καταντήσει το μακρύ χέρι του κεφαλαίου σε τοπικό επίπεδο». Και συμπληρώνει: «Η απόφαση για τσιμεντοποίηση του συγκεκριμένου χώρου σε μια περιοχή που το πράσινο σπανίζει, είναι απαράδεκτη».

Η Επιτροπή της Συμπαράταξης, καταγγέλλει και την Εκκλησία και το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας «που αντί να δώσουν τον χώρο στους κατοίκους προχωρούν στην οικοδόμησή του με στόχο το κέρδος». Ευθύνες, όμως, έχει και ο Δήμος Αθήνας, «με την τακτική του να παραδίδει όλους τους ελεύθερους χώρους στην ιδιωτική πρωτοβουλία».

«Πολιτικές ευθύνες όμως, έχουν και οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ», συνεχίζει η ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι αυτές «διαμόρφωσαν τους νόμους για το σημερινό χαρακτήρα της ΤΑ». Η Επιτροπή του 6ου Διαμερίσματος, απαιτεί - μεταξύ άλλων - να ανακληθεί η άδεια οικοδόμησης, να χαρακτηριστεί χώρος πρασίνου και αναψυχής και να αποδοθεί άμεσα στον λαό της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ