Πέμπτη 17 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Σήκωσαν» ταμπλό αντιστασιακών

Κάποιοι φαίνεται πως ενοχλήθηκαν από την εκδήλωση για τα 60χρονα της Αντιφασιστικής Νίκης των λαών, που διοργανώνει το παράρτημα Περιστερίου του Πανελλήνιου Πολιτιστικού Συλλόγου Απογόνων και Φίλων Εθνικής Αντίστασης και ΔΣΕ (1η Απρίλη στο Κέντρο Πυγμαχίας στο Μπουρνάζι) και γι' αυτό αφαίρεσαν δύο ταμπλό που ενημέρωναν τον κόσμο για την εκδήλωση...

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος, στα πλαίσια της εκδήλωσης έχει τοποθετήσει «δέκα καλαίσθητα ταμπλό σε δημόσιους κοινόχρηστους χώρους στην πόλη μας για να ενημερώσουμε το λαό και τη νεολαία της». Ωστόσο, προχτές το μεσημέρι «με απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό τρόπο δυνάμεις αντιδραστικές έκλεψαν τα δύο ταμπλό από το χώρο του Μετρό του Αγίου Αντωνίου. Καταγγέλλουμε απερίφραστα την αντιδημοκρατική αυτή πράξη».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Τι τους πείραξε; Τους ενόχλησαν οι ομιλητές μας δημοσιογράφοι Γ. Πετρόπουλος και Αρ. Ελληνούδη; Τους ενόχλησε η έκθεση ζωγραφικής του Γ. Φαρσακίδη με θέμα "Τόποι Εξοριών των Αγωνιστών"; Τους ενόχλησε η έκθεση φωτογραφίας με θέμα ΕΑΜική Αντίσταση στο Περιστέρι και οι αντιιμπεριαλιστικοί αγώνες του λαού μας; Ή τους ενόχλησε το πολιτικό τραγούδι της Μ. Δημητριάδη; Προφανώς δε θέλουν να φτάσει το μήνυμα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών στη νέα γενιά. Δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι τα ταμπλό θα τα ξαναβάλουμε. Τι θα κάνουν, θα μας φέρουν τα ΜΑΤ όπως τα έφεραν στους Αντιστασιακούς της Καισαριανής; Η Αντίσταση έχει βαθιές ρίζες στο Περιστέρι. Το λαϊκό κίνημα θα τους φράξει το δρόμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ