Πέμπτη 17 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Μέτωπο για μια αυτοδιοίκηση δίπλα στο λαό

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε χτες το βράδυ η «Δημοκρατική Ενότητα Νίκαιας» με θέμα «Θεσμικές αναδιαρθρώσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Με στόχο τη δημιουργία μετώπου που θα αντισταθεί στην επίθεση που δέχεται σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχοντας ως δεδομένο ότι για να υπάρξει αντίσταση πρέπει να υπάρξει και γνώση, η Δημοτική Κίνηση «Δημοκρατική Ενότητα Νίκαιας», διοργάνωσε χτες βράδυ εκδήλωση για τις κατευθύνσεις που προωθούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από το μεγάλο κεφάλαιο και τα κόμματα του δικομματισμού.

Θέματα της εκδήλωσης ήταν «Θεσμικές αναδιαρθρώσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» με εισηγητή το Γιώργο Γιώγο, δημοτικό σύμβουλο Πετρούπολης και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών της ΤΕΔΚΝΑ και «Αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» με εισηγητή το Γιάννη Στρατηγό, μέλος της ΕΕ της ΠΟΕ - ΟΤΑ και μέλος της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας - όπως επισήμανε ο δήμαρχος της Νίκαιας Στ. Μπενετάτος - ο οποίος συντόνισε και τη συζήτηση, είναι «να δυναμώσουμε τις θέσεις μας» και πρόσθεσε πως υπάρχει ανάγκη η Τοπική Αυτοδιοίκηση να έχει χαρακτηριστικά διεκδικητικά, αγωνιστικά γιατί μόνο έτσι την έχει ανάγκη ο τόπος. Αν δε δει την πολιτική που κυριαρχεί και δεν παλέψει να την ανατρέψει δε θα έχει αποτέλεσμα για το λαό και τον κόσμο.

Ο Γ. Γιώγος αναφερόμενος στις κατευθύνσεις που εκπορεύονται από το κράτος και αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις συνόψισε στο τρίπτυχο «Ισχυροί δήμοι - Αποτελεσματικότητα - Φορολογική εξουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» και αφού ανέπτυξε διεξοδικά τις αλλαγές που ήδη έχουν επέλθει στο χαρακτήρα και στο ρόλο του θεσμού, τόνισε πως: «όλα αυτά έχουν μετατρέψει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε ένα θεσμό που λειτουργεί μακριά από τις ανάγκες του λαού έξω από κάθε λαϊκό έλεγχο και από φυσικός σύμμαχος του λαού που ήταν κάποτε, έχει εξελιχθεί σε ένα ακόμη εξουσιαστικό μηχανισμό ο οποίος διαθέτει ακόμη και δικό του κατασταλτικό μηχανισμό, τη Δημοτική Αστυνομία».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Στρατηγός μιλώντας για τις εργασιακές σχέσεις που προωθούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επισήμανε πως πρέπει άμεσα να δοθεί αγώνας για τη μόνιμη και σταθερή εργασία. Αφού αναφέρθηκε διεξοδικά στο Προεδρικό Διάταγμα που υποτίθεται πως έγινε για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων και στον πρόσφατο νόμο για τη μερική απασχόληση, τόνισε πως και τα δύο αυτά νομοθετήματα κάθε άλλο παρά κατοχυρώνουν το δικαίωμα των εργαζομένων στη σταθερή δουλιά και προωθούν τη μερική απασχόληση με απώτερο στόχο την παραχώρηση μεγαλύτερων χώρων στο κεφάλαιο.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν η Ελπίδα Παντελάκη βουλευτής του ΚΚΕ, η Βέρα Νικολαΐδου, ο Μιχάλης Νουφαρίσης, γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Κοκκινιάς και γραμματέας του Εργ. Κέντρου Πειραιά, ο Θ. Βλόντζος, μέλος της ΚΕ, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων γύρω δήμων και πλήθος κόσμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ