Πέμπτη 17 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «ΕΛΑ»
Μάρτυρας «αγνώστου διαμονής»...

«Αγνώστου διαμονής» είναι ο δεύτερος μετά την Σοφία Κυριακίδου μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη των κατηγορούμενων για ενέργειες του ΕΛΑ, Βασίλης Ζήσης. Ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να αναγνωστεί η κατάθεσή του στο δικαστήριο. Οταν ο εκ των κατηγορουμένων Κώστας Αγαπίου είπε ότι αν γίνει αυτό, η ανάγνωση να προηγηθεί των καταθέσεων μαρτύρων που έχουν ζητήσει οι κατηγορούμενοι, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του, αλλά αυτό που διαβάστηκε ήταν μόνο η ένορκη κατάθεση του Β. Ζήση, ο οποίος ανέφερε ότι έχει καταθέσει πολυσέλιδο υπόμνημα. Για το αν τελικά αυτό το υπόμνημα θα αναγνωστεί, το δικαστήριο επιφυλάχτηκε. Να σημειωθεί ότι η κατάθεση του Β. Ζήση στην προηγούμενη δίκη του ΕΛΑ κράτησε 15 μέρες!

«Σκόπιμα δε βρέθηκε ο Ζήσης, όπως σκόπιμη ήταν η κατάθεσή του στο πρώτο δικαστήριο», σημείωσε ο Κ. Αγαπίου, ενώ ο Χρ. Τσιγαρίδας, που δήλωσε αδιάφορος για το αν θα καταθέσει ή όχι ο Ζήσης, είπε ότι ο μάρτυρας μπορεί να βρεθεί σε μία από τις παρακάτω διευθύνσεις: Στο περιοδικό ΑΝΤΙ όπου εργαζόταν, στην οδό Κατεχάκη, ή εκεί που είναι και ο Βαβύλης. Ο Αγγελέτος Κανάς δε διαφώνησε στο να διαβαστούν οι καταθέσεις του Ζήση, τον οποίο χαρακτήρισε «επαγγελματία μάρτυρα».

Στο μεταξύ, καταθέτοντας νωρίτερα ο διαχειριστής της πολυκατοικίας, στην οποία η Σ. Κυριακίδου είχε ισχυριστεί ότι νοίκιασε από το 1981-1985 με την ταυτότητα του ανύπαρκτου, όπως αποδείχτηκε, προσώπου «Στυλιανή Σκουτουδάκη» διαμέρισμα για λογαριασμό του ΕΛΑ, είπε ότι από τα κοινόχρηστα εμφανίζεται μια Στυλιανή Σκουτουδάκη να έχει νοικιάσει το διαμέρισμα από το 1984-1988. Υπενθυμίζουμε ότι συνήγορος υπεράσπισης έχει αναφέρει ότι το συγκεκριμένο διαμέρισμα δεν είχε καμία σχέση με τον ΕΛΑ, αλλά είχε νοικιαστεί από την ΕΛ.ΑΣ. για τις δικές της ανάγκες.

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι οι αρχές φαίνεται να μην μπορούν να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Κέρκυρας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ