Πέμπτη 17 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να καλυφθούν οι ελλείψεις στην Πυροσβεστική

Eurokinissi

Να καλυφθούν άμεσα τα οργανικά κενά που υπάρχουν στο Πυροσβεστικό Σώμα και να σταματήσει η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει τους εποχιακά απασχολούμενους σε αυτό ως εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας, ζητά από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκη, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προχτές στη Βουλή, η βουλευτής του ΚΚΕ, Ελπίδα Παντελάκη.

Η βουλευτής τονίζει πως οι προσλήψεις για την κάλυψη των κενών στο Σώμα είναι επιτακτικές, αλλά η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, που βασιζόταν στην κάλυψη κενών με συμβάσεις εποχιακής απασχόλησης. Παράλληλα, στην Επίκαιρη Ερώτηση επισημαίνεται ότι με τον τρόπο αυτό «της έρχεται πιο φτηνά» και πως έτσι αποδίδει στους εργαζόμενους μειωμένα δικαιώματα. Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Η τεράστια έλλειψη προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα υπονομεύει όχι μόνο την ικανότητα και επάρκεια του Σώματος, την ασφάλεια του προσωπικού κατά την εκπλήρωση του καθήκοντος, αλλά και την ασφάλεια των πολιτών σε διαφόρους τομείς, είτε πρόκειται για ζητήματα τακτικής πυρασφάλειας, είτε για την ασφάλεια και ακεραιότητά τους, κατά τα συμβάντα στα οποία επιλαμβάνεται το Πυροσβεστικό Σώμα.

Οι ελλείψεις ανέρχονται στο 30% και πλέον της οργανικής δύναμης του Πυροσβεστικού Σώματος. Οι προσλήψεις για την κάλυψη των παραπάνω κενών είναι επιτακτικές και άμεσες και λόγω της επικείμενης έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, δεν προβαίνει στην άμεση κάλυψη των οργανικών κενών, αλλά ανακοίνωσε διαδικασίες πρόσληψης για την κάλυψη μόνο του 10% αυτών. Θα συνεχίσει έτσι την πολιτική να προσπαθεί να καλύψει τα κενά με συμβάσεις εποχιακής απασχόλησης, μιας και της έρχεται πιο φτηνά. Γενικεύει, έτσι, και στον ευαίσθητο αυτό χώρο, το καθεστώς της μερικής απασχόλησης και της αντικατάστασης του μόνιμου προσωπικού από εργαζόμενους στους οποίους αποδίδει μειωμένα δικαιώματα».

Η βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον αρμόδιο υπουργό: «Ποιος είναι ο κυβερνητικός σχεδιασμός για το μέλλον του Πυροσβεστικού Σώματος και πώς θα καλύψει τα κενά στην οργανική του δύναμη; Θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει τους εποχικά απασχολούμενους ως εργαζόμενους β΄ κατηγορίας και πώς απαντά στα αιτήματά τους για σταθερή και πλήρη απασχόληση;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ