Παρασκευή 19 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΟΦΤΕΞ
Προειδοποιητική απεργία!

Σε 24ωρη απεργία τη Δευτέρα ενάντια στη μείωση προσωπικού και την εργοδοτική αυθαιρεσία

«Οχι στη διάλυση της ΣΟΦΤΕΞ!» θα βροντοφωνάξουν τη Δευτέρα 22 Μάη οι εργαζόμενοι στην «Αθηναϊκή Χαρτοποιία» κατά τη διάρκεια της 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας που έχει εξαγγείλει το Σωματείο Εργαζομένων στη ΣΟΦΤΕΞ.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν την ανάκληση των καταχρηστικών απολύσεων, το σταμάτημα του κλεισίματος των τμημάτων και της συρρίκνωσης της εταιρίας, το σταμάτημα των εκβιασμών και των παράνομων μεταθέσεων προσωπικού, καθώς και να μη γίνει καμία μείωση προσωπικού.

Σε ανακοίνωση του σωματείου, με την οποία καλεί σε συμμετοχή στην απεργία, τονίζεται ότι «η κατάσταση που προσπαθεί να διαμορφώσει και να επιβάλει η εργοδοσία, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία. Αντί να εξασφαλιστούν οι εργαζόμενοι, όπως μας είχαν διαβεβαιώσει οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, γίνεται προσπάθεια από την πλευρά της εταιρίας με προκλητικό τρόπο να διώξει κακήν κακώς μεγάλο αριθμό εργαζομένων, διαλύοντας και συρρικνώνοντας όλα τα τμήματα της εταιρίας».

Μετά την πώληση της ΣΟΦΤΕΞ ακολούθησαν απολύσεις και έκλεισαν δύο παραγωγικά τμήματα στην Πάτρα και τη Λάρισα. Στις δύο μεγαλύτερες μονάδες που βρίσκονται στο εργοστάσιο της Αθήνας στη Χ1 και στη Χ2 έχουν γίνει αυθαίρετες, παράνομες και καταχρηστικές μεταθέσεις εργαζομένων, έχουν αλλάξει τα προγράμματα εργασίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές μισθολογικές συνέπειες στους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ