Τετάρτη 23 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΒΕΡΟΙΑΣ
Αλλο ένα τμήμα «στον αέρα»

Περιοδεία του Γ.Χουρμουζιάδη και κλιμακίου της ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ

Χωρίς χρήματα και με το «πατριωτικό φιλότιμο» του διδακτικού προσωπικού της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ξεκίνησε τη λειτουργία του, για πρώτη χρονιά, το Τμήμα της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ στη Βέροια, «Μηχανολόγων Χωροταξίας και Ανάπτυξης». Το ξεκίνημα του τμήματος αυτού θα μπορούσε να καταγραφεί στην ιστορία ως δείγμα της εφαρμοζόμενης αντιεκπαιδευτικής ευρωενωσιακής πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Το εν λόγω Τμήμα μπήκε στο μηχανογραφικό δελτίο πριν ακόμα ιδρυθεί και, αφού ιδρύθηκε νομικά, έμεινε χωρίς χρηματοδότηση από τα ΕΠΕΑΕΚ (όπου είναι ενταγμένο) τουλάχιστον για το πρώτο χειμερινό εξάμηνο. Στεγάζεται στο παλιό στρατόπεδο της Βέροιας, όπου γίνονται προσπάθειες να μετατραπεί σε εκπαιδευτικό περιβάλλον. Ξεκίνησε το πρώτο εξάμηνο του πρώτου έτους με απλήρωτο διοικητικό προσωπικό, με καθηγητές που πρόσφεραν «εθελοντικά» εργασία από ακαδημαϊκό ενδιαφέρον, χωρίς εξοπλισμένα εργαστήρια, βιβλιοθήκη, εστιατόριο, εστίες. Στο μηχανογραφικό δελτίο καταγράφηκε για πρώτη φορά το 2004 επί κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά ιδρύθηκε από τη ΝΔ τον Ιούνη του 2004.

Τα παραπάνω διαπιστώθηκαν σε περιοδεία που πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ με την Γραμματέα της ΝΕ Γ. Σοφρόνωφ και τον Γ. Ορφανίδη, δημοτικό σύμβουλο της ΔΑΣ του δήμου Βέροιας. Για τα προβλήματα της σχολής θα γίνει ερώτηση στη Βουλή.

Το κλιμάκιο συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Τμήματος Ν. Ροδολάκη και αμέσως μετά με τους φοιτητές. Κατά τη συνάντηση με τον πρόεδρο, ο Ν. Ροδολάκης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα η χρηματοδότηση από τα ΕΠΕΑΕΚ, με την οποία θα γίνει επάνδρωση και σε διδακτικό προσωπικό. Το διοικητικό προσωπικό της Γραμματείας είναι απλήρωτο εδώ και 3 μήνες ενώ οι φοιτητές αναγκάζονται να μεταφέρονται κάθε Παρασκευή στο Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη, για να κάνουν μάθημα σε εργαστήρια με Η/Υ που είναι απαραίτητο. Σημείωσε ακόμα πως σε αυτή τη φάση που οι φοιτητές είναι λίγοι (60 στο Α εξάμηνο), και με την προϋπόθεση ότι θα φτιαχτούν κάποιες βασικές υποδομές, δε θα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα για τα αμέσως επόμενα χρόνια. Το πρόβλημα θα αρχίσει να υφίσταται όταν δε θα καλύπτονται οι νέες ανάγκες που προκύπτουν.

Ακολούθησε συνάντηση με τους φοιτητές, όπου ο Γ. Χουρμουζιάδης προέτρεψε τους νέους φοιτητές να ενταχθούν ολόπλευρα στη ζωή του Πανεπιστημίου και αγωνιστικά να διεκδικήσουν με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους. Ο Γ. Λιτροκάπης, φοιτητής από την τριμελή Επιτροπή, που συγκροτήθηκε πρόσφατα και πρωτοστατεί στη δημιουργία Συλλόγου σε δήλωσή του στο «Ρ» σημείωσε ότι μερικά από τα προβλήματα των φοιτητών είναι ότι η Σχολή είναι 7 χιλιόμετρα έξω από την πόλη και υπάρχουν μόνο δυο δρομολόγια τη μέρα, ένα το πρωί και ένα αργά το απόγευμα, ενώ το κόστος του εισιτηρίου είναι 50 λεπτά. Δεν υπάρχουν φοιτητικές εστίες, λέσχη, εργαστήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ