Τετάρτη 23 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
Λεφτά για σχολική στέγη με ανταποδοτικά τέλη!

Προκλητικές δηλώσεις του Νομάρχη Ηρακλείου Δ. Σαρρή

Στον Ηρακλειώτικο λαό, απειλεί να φορτώσει ο νομάρχης Ηρακλείου Δημήτρης Σαρρής (στηριγμένος από το ΠΑΣΟΚ), τα βάρη για την αντιμετώπιση του προβλήματος της σχολικής στέγης με την επιβολή νέων ανταποδοτικών τελών και άλλης φορολογίας. Επικαλούμενος το γεγονός, ότι το υπουργείο Παιδείας δεν έχει δώσει τα χρήματα, που οφείλει, επιλέγει τη λύση χαρατσιού στους δημότες. Με αυτή την εξέλιξη αποδεικνύεται ότι η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πριν, σημαίνει νέα βάρη για τους εργαζόμενους. Επιβεβαιώνει ότι η λεγόμενη μεταφορά της Παιδείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σημαίνει όπως έγκαιρα είχε επισημάνει το ΚΚΕ νέα αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων.

Την παραπάνω προκλητική πρόταση διατύπωσε ο νομάρχης σε συνέντευξή του στην τοπική εφημερίδα «Νέα Κρήτη» στις 21/3, όπου δηλώνει, μάλιστα, ότι «έχει ετοιμάσει και τη σχετική εισήγηση προς το Νομαρχιακό Συμβούλιο».

Συγκεκριμένα, ο Δ. Σαρρής λέει: «Μετά από ένα μήνα περίπου θα ζητήσουμε τη συνδρομή των Ηρακλειωτών για να τελειώσουμε τη σχολική στέγη» αναφερόμενος στην επιβολή ανταποδοτικών τελών για αυτό το σκοπό. Μάλιστα ισχυρίζεται ότι «αυτά τα τέλη έχουν επιβληθεί στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στην Πάτρα και αλλού» και συνεχίζει: «Αν το εμπάργκο που μας έχουν επιβάλλει συνεχιστεί, έχουμε εναλλακτικές λύσεις. Οπως την επιβολή αυτών των τελών σε συνδυασμό με τα άλλα έσοδα που έχουμε, π.χ. τα τέλη μεταβίβασης αυτοκινήτων. Από τον Ιούλιο θα αναλάβει το κράτος τα προνοιακά επιδόματα που σήμερα πληρώνουμε εμείς. Επίσης - πρόσθεσε - υπάρχει προοπτική να εισπράττουμε το 15% των τελών κυκλοφορίας και το 2% των εισπράξεων ΦΠΑ, διαφορετικά θα καταφύγουμε ακόμα και σε δανεισμό».

Μιλώντας σχετικά στο «Ρ» ο Κώστας Ξυλούρης, πρόεδρος της «Αγωνιστικής Κίνησης Δημοτών Ηρακλείου» και εκλεγμένος αντιπρόσωπος της Ενωσης γονέων και κηδεμόνων Δήμου Ηρακλείου, θα επισημάνει, χαρακτηριστικά:

«Ο νομάρχης Ηρακλείου αντί να διεκδικήσει από την κεντρική εξουσία τα χρήματα του ελληνικού λαού για να φτιάξει σχολεία, διαλέγει το δρόμο της επιπλέον φορολογίας των εργαζομένων. Εμείς λέμε πως η Παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό και γι' αυτό το λόγο είμαστε ριζικά αντίθετοι σε αυτή τη λογική και τακτική. Καλούμε τον Ηρακλειώτικο λαό να μην επιτρέψει κάτι τέτοιο, λοιπόν. Και με αγωνιστικές πρωτοβουλίες να πει φτάνει πια! Να διεκδικήσει από την κυβέρνηση τα χρήματα για την Παιδεία, αντί τα τα δίνουν μποναμά στο μεγάλο κεφάλαιο. Οι εργαζόμενοι, οι γονείς, μαθητές και νεολαία, ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους και ας καταδικάσουν αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές και πρακτικές που υπηρετούν οι εντολοδόχοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ