Κυριακή 27 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ

Ο «ΓΑΜΟΣ» Τα διοικητικά συμβούλια των εταιριών «Lufthansa» και «Swiss International Airlines» έδωσαν, την Πέμπτη, την οριστική έγκρισή τους για την εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη. Ο γερμανικός αεροπορικός όμιλος δεσμεύεται να διατηρήσει το λογότυπο «Swiss» στα αεροσκάφη, και την επιχειρηματική αυτονομία της «Swiss». «Με τη συμφωνία αγοράστηκαν και το λογότυπο και οι αεροπορικές διαδρομές της Swiss», ανέφερε στέλεχος της «Lufthansa».

ΔΕΙΚΤΗΣ Κατά 0,4% αυξήθηκε το Φλεβάρη ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ έναντι αύξησης κατά 0,3% που προέβλεπαν οι αναλυτές. Ωστόσο, εξαιρουμένων των κλάδων ενέργειας και τροφίμων, ο εν λόγω δείκτης σημείωσε οριακή πτώση κατά 0,1% μετριάζοντας τις ανησυχίες περί κλιμάκωσης των πληθωριστικών πιέσεων.

ΑΥΞΗΣΗ Η «British Airways» αποφάσισε να προχωρήσει από τη Δευτέρα 28 Μάρτη στην αύξηση του επίναυλου καυσίμων στις 16 λίρες (30,39 δολάρια) από 10 που ήταν για όλους τους μακρινούς προορισμούς, και στις 6 λίρες από 4, που ήταν για τους κοντινούς προορισμούς, «εξαιτίας της συνεχιζόμενης αύξησης στις τιμές του πετρελαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ