Τρίτη 5 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟΣ
Κινητοποιήσεις κόντρα στο εμπόριο θανάτου

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.--

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι οι κάτοικοι του Δενδροποτάμου Θεσσαλονίκης, μπροστά στο σχολικό συγκρότημα της περιοχής, αντιδρώντας στην ανεξέλεγκτη διάσταση που έχει λάβει, τα τελευταία χρόνια, η διακίνηση των ναρκωτικών στην περιοχή τους και γενικότερα στις δυτικές συνοικίες. Πριν από λίγες μέρες ένας ακόμη νεαρός, κάτοικος του οικισμού βρήκε το θάνατο από τη χρήση ναρκωτικών, ενώ μαθητές βρήκαν στον αυλόγυρο του σχολείου τους πεταμένες σύριγγες και μέσα σε κούτα μισό κιλό ηρωίνης, το οποίο παραδόθηκε στην αστυνομία.

Ακόμη, οι διαδηλωτές απέκλεισαν συμβολικά την Εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Λαχαναγοράς, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Οι κάτοικοι του Δενδροποτάμου, οι περισσότεροι φτωχοί βιοπαλαιστές, ανησυχούν για τα παιδιά τους και επισημαίνουν ότι οι περισσότερες οικογένειες στις γειτονιές τους έχουν τουλάχιστον ένα εξαρτημένο άτομο. Ιδιαίτερα τους έχει συνταράξει όμως μια τραγική ιστορία που την είδαν να ξετυλίγεται δίπλα τους.

Πέρσι το καλοκαίρι ένας 65χρονος, που είχε ζητήσει επανειλημμένα από την αστυνομία να τον συνδράμει για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο σπίτι του εξ αιτίας της εξάρτησης του 30χρονου γιου του από τα ναρκωτικά, βρισκόμενος σε απόγνωση, πυροβόλησε το ίδιο του το παιδί. Κι ενώ ο πατέρας βρίσκεται στη φυλακή, περιμένοντας να δικαστεί, ο εγγονός του την προηγούμενη βδομάδα βρέθηκε νεκρός από χρήση ναρκωτικών κοντά στο κτίριο του σταθμού λεωφορείων του ΚΤΕΛ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ