Τρίτη 5 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Τα Ολυμπιακά έργα είναι λαϊκή περιουσία»...

Στιγμιότυπο από την εξόρμηση στο Ελληνικό
Στιγμιότυπο από την εξόρμηση στο Ελληνικό
Εξορμήσεις που οργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις Βάσεις του Ελληνικού, της Καλλιθέας και του Μαρουσιού αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο, με θέμα την παράδοση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων σε ιδιώτες, όπως τη μεθοδεύει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πρόσφατο νομοσχέδιο που κατέθεσε.

Μοιράζοντας τις ανακοινώσεις της ΚΟΑ του ΚΚΕ, ενημέρωσαν τους κατοίκους των περιοχών, για τις χρήσεις των εγκαταστάσεων που επιφυλάσσει το νέο νομοσχέδιο. Χρήσεις που συνάδουν μόνο με τα επιχειρηματικά συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. «Τα Ολυμπιακά έργα είναι δημόσια, λαϊκή περιουσία», «Τα χρυσοπληρώσαμε για να τα φτιάξουμε και τώρα τα χαρίζουν στο μεγάλο κεφάλαιο», έλεγαν οι κομμουνιστές.

«Πέστε τα, πέστε τα...», ήταν απάντηση πολλών δημοτών. Στην ουσία, με το νέο νομοσχέδιο, όλες οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις δίνονται προς εκμετάλλευση στο μεγάλο κεφάλαιο. Ηδη, η κυβέρνηση έχει αρχίσει να αναζητά ξένους και Ελληνες επενδυτές για την αξιοποίηση της περιουσίας του ελληνικού λαού. Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στους χώρους που παραχωρούνται στο ιδιωτικό κεφάλαιο, είναι και η έκταση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, για την οποία τόσο ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ πριν αλλά και λίγο μετά την Ολυμπιάδα ισχυρίζονταν ότι θα γινόταν πάρκο αναψυχής και πρασίνου. Αλλά και το ΟΑΚΑ θα μετατραπεί σε χώρο όπου το κοινό για να κάνει χρήση των εγκαταστάσεων θα πρέπει να καταβάλλει υψηλό αντίτιμο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ