Τρίτη 5 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΒ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Τιμητική εκδήλωση στο Νίκο Μπελογιάννη

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή τιμητική εκδήλωση στην ΚΟΒ Αγίας Τριάδας Νίκαιας για το Νίκο Μπελογιάννη με αφορμή τα 53 χρόνια που συμπληρώθηκαν από την εκτέλεσή του στο Γουδί, στις 30 Μάρτη 1952.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η ζωή και η δράση του, οι αγώνες του και η αταλάντευτη στάση του στα ιδανικά και στις αρχές του ΚΚΕ μέσα από το οποίο πάλεψε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Χαρακτηριστική στην εκδήλωση ήταν η ομιλία του συναγωνιστή την εποχή εκείνη Γιάννη Γούλα, ο οποίος, αφού επισήμανε την ανάγκη να διδάσκεται στα σχολεία η ιστορία της Εθνικής Αντίστασης, αναφερόμενος στη σύγχρονη εποχή όπου ο ιμπεριαλισμός καθημερινά δείχνει το πρόσωπο του και ο λαός δέχεται διαρκώς τις επιθέσεις του κεφαλαίου, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει σήμερα η αναφορά στην πατριωτική δράση του Νίκου Μπελογιάννη.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Στέλιος Μπενετάτος, δήμαρχος της Νίκαιας, ο Μιχάλης Νουφαρίτσης, γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Κοκκινιάς κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ