Κυριακή 21 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επικίνδυνη διαπλοκή

H ανεξέλεγκτη δραστηριότητα των ιδιωτικών γραφείων ερευνών και η διαπλοκή τους με το επίσημο κράτος (βλέπε Αστυνομία - Δικαιοσύνη) και τον υπόκοσμο ήρθαν στο προσκήνιο από προχτές, όταν αποκαλύφθηκε ότι η Ασφάλεια Αττικής αναζητά στο χώρο ενός τέτοιου γραφείου το δράστη της απόπειρας δολοφονίας του αστυφύλακα Τρύφωνα Τσερμπελίδη. Η απόπειρα σημειώθηκε προχτές το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, όταν ο αστυφύλακας επιχείρησε να κάνει εξακρίβωση στοιχείων σε έναν νεαρό, τον οποίο είχε υποδείξει στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου ο καθηγητής του Βιολογικού Τμήματος Μανώλης Μπαλτατζής. Ο ύποπτος έδωσε την ταυτότητά του στον αστυνομικό και σχεδόν αμέσως τον πυροβόλησε στο κεφάλι, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Από τις πληροφορίες και τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στην Ασφάλεια, οι έρευνες στράφηκαν σε γραφείο ερευνών που ανήκει στην αδελφή ενός αστυνομικού της Αμεσης Δράσης. Τόσο ο αστυνομικός, όσο και ο φερόμενος ως δράστης, υπάλληλος του γραφείου, που κλήθηκαν στην Ασφάλεια, υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με όσα τους καταλογίζονται.

Οι ιδιωτικοί ντετέκτιβ παρακολουθούσαν τον καθηγητή για να διαπιστώσουν αν είχε εξωσυζυγική σχέση και είχαν χρησιμοποιήσει ένα αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ