Παρασκευή 15 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ψήφισμα στήριξης της Κούβας

Στην καταδίκη της ενορχηστρωμένης επίθεσης του ιμπεριαλισμού ενάντια στο Νησί της Επανάστασης αναφέρεται με ψήφισμά του -που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα - το πρόσφατο 9ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.

«Οι ΗΠΑ, οι εμπνευστές των διαρκών "απελευθερωτικών προληπτικών πολέμων" οι αρχιτέκτονες του Αμπού Γκράιμπ και του Γκουαντάναμο, είναι αυτές που επιβάλλουν το 46χρονο εμπάργκο στην Κούβα, ως μέσο εξευτελισμού ενός ολόκληρου αγωνιζόμενου λαού που υπερασπίζεται την αξιοπρέπειά του. Οι Πλανητάρχες που παρασημοφορούν καθημερινά τις δυνάμεις που συμμορφώνονται με το εξευτελιστικό δόγμα "όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας" είναι αυτοί που στήριξαν τις απάνθρωπες δικτατορίες της Λατινικής Αμερικής, οι ίδιοι που επί χρόνια κρατούσαν αιχμάλωτη την Κούβα στην αποικιοκρατία και την εξάρτηση. Αυτοί οι ίδιοι που αυτοαποκαλούνται "σωτήρες" και σπέρνουν τον θάνατο, την πείνα, και τη δυστυχία στο πέρασμά τους, εγκαλούν ένα λαό που κατέκτησε το δικαίωμα στη ζωή, τον πολιτισμό, την εργασία και τις κοινωνικές παροχές να ξαναγυρίσει στο μεσαίωνα της υποταγής, στα κελεύσματα των γερακιών».

Στη συνέχεια του ψηφίσματος σημειώνεται: «Από κοντά στον Μεγάλο Αδελφό και η ομογάλακτη ΕΕ συνυπογράφει τη σιωπή και τη συγκάλυψη των εγκλημάτων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη γη του Ιράκ και του Αφγανιστάν, στο Κόσσοβο και στη Βοσνία, κλείνει τα μάτια στην παράνομη σύλληψη και την κράτηση των πέντε Κουβανών στις ΗΠΑ και γίνεται συνένοχος της πολιτικής της ιμπεριαλιστικής τρομοκρατίας που δε συγχωρεί σε ένα λαό να αντιστέκεται, να αποφασίζει για το μέλλον του και συνειδητά να το υπερασπίζεται».

Και οι αντιπρόσωποι του 9ου Συνεδρίου της ΟΓΕ καταλήγουν στο ψήφισμά τους: «Στηρίζουμε τον ανυπόταχτο αγώνα του κουβανικού λαού στο δικαίωμα του σε μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη πατρίδα, κόντρα στις επιθέσεις του απάνθρωπου αμερικανοκίνητου εμπάργκο. Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια των ΗΠΑ και της ΕΕ να μετατρέψουν τον ΟΗΕ σε Δούρειο ιππο για το στραγγαλισμό του δικαιώματος του κουβανικού λαού να καθορίσει το μέλλον του όπως ο ίδιος επιλέξει. Ενώνουμε τη φωνή μας με την αγωνιζόμενη Κουβανή που δίνει καθημερινά τη μάχη, ενάντια στις δυσκολίες και τις στερήσεις που σπέρνει το εμπάργκο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ