Παρασκευή 15 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Πολύνεκρη μάχη στην Ανατολία

ΑΓΚΥΡΑ.- Τουλάχιστον 21 Κούρδοι αντάρτες και 3 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη σε περιοχή κοντά στην πόλη Περβαρί της επαρχίας Σίιρτ, μετέδωσε χθες το Ασοσιέιτεντ Πρες, επικαλούμενο δηλώσεις του κυβερνήτη της Σιρνάκ. Το πρακτορείο έκανε λόγο για «τη μεγαλύτερη μάχη από τον τερματισμό της μονομερούς εκεχειρίας που είχαν κηρύξει οι Κούρδοι αντάρτες το 1999... [και εδώ και] πάνω από πέντε χρόνια».

Νωρίτερα, το CNN - Turk μετέδωσε ότι ο τουρκικός στρατός «καταδίωκε αντάρτες που είχαν εισδύσει στην Τουρκία από το Ιράκ». Οι Τούρκοι νεκροί, σύμφωνα με πληροφορίες του Ανατολή, είναι ένας λοχαγός και δύο λοχίες. Είναι αδύνατο να εξακριβωθεί ότι οι τουρκικές απώλειες είναι πράγματι τρεις, καθώς ο τουρκικός στρατός, σύμφωνα με μαρτυρίες στρατιωτικών που υπηρέτησαν στο παρελθόν στην Ανατολία, υποβαθμίζει συστηματικά τις δικές του απώλειες.

Από τον Ιούνη του 2004, όταν τερματίστηκε η εκεχειρία του ΡΚΚ, οι συγκρούσεις στην Ανατολία είναι συχνές - ωστόσο, σπάνια αναφέρονται ή απασχολούν σοβαρά τα διεθνή ΜΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ