Παρασκευή 15 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους πέντε

Ολοκλήρωσε την επίσκεψή της η Α. Πέρες

Από παλιότερη κινητοποίηση αλληλεγγύης στην Κούβα
Από παλιότερη κινητοποίηση αλληλεγγύης στην Κούβα
Οι ΗΠΑ που αγωνίζονται δήθεν για την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και κατά της τρομοκρατίας, συγκαλύπτουν και ενισχύουν τη δραστηριότητα των τρομοκρατικών οργανώσεων σε βάρος της Κούβας και κλείνουν στις φυλακές τους Κουβανούς αγωνιστές που προσπαθούν να αποκαλύψουν και να αποτρέψουν τη δραστηριότητα αυτών των εγκληματικών στοιχείων σε βάρος της χώρας τους.

Αυτά κατήγγειλε χτες το μεσημέρι από το βήμα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο πρέσβης της Κούβας Χόρχε Κεσάδα, ο οποίος κλήθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του οργάνου να μιλήσει για την υπόθεση των πέντε Κουβανών που έχουν καταδικαστεί στις ΗΠΑ σε βαρύτατες ποινές, σε μια δίκη - παρωδία.

Ο πρέσβης της Κούβας, παρουσιάζοντας την Αντριάνα Πέρες, σύζυγο του Χεράρδο Ερναντές Νορντέλο, ενός από τους πέντε Κουβανούς φυλακισμένους στις ΗΠΑ, ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση απαγορεύει στις γυναίκες και στα παιδιά των Κουβανών αγωνιστών να τους επισκεφθούν στους τόπους όπου κρατούνται εδώ και επτά χρόνια.

Τέλος, ζήτησε τη συμπαράσταση του Νομαρχιακού Συμβουλίου προκειμένου να δυναμώσει η καμπάνια για την απελευθέρωση των πέντε Κουβανών αγωνιστών και για το δικαίωμα των οικογενειών των φυλακισμένων να επισκέπτονται τους δικούς τους για όσο διάστημα κρατούνται.

Αλλες συναντήσεις

Το πρωί αντιπροσωπεία με την Αντριάνα Πέρες, τον πρέσβη της Κούβας, τον πρόεδρο και άλλα μέλη του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Θεσσαλονίκης, είχαν συναντήσεις με τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου, καθώς και με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδη και τον αντινομάρχη Δ. Ψωμιάδη. Μετά την ενημέρωση που έγινε, οι Κουβανοί επισκέπτες έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι η υπόθεση θα απασχολήσει τα αρμόδια θεσμικά όργανα προκειμένου να εκφραστεί με κάθε τρόπο η συμπαράσταση στους πέντε Κουβανούς και στις οικογένειές τους.

Επίσης η αντιπροσωπεία είχε συνάντηση αργά το μεσημέρι στα γραφεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ με τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Κώστα Αβραμόπουλο, γραμματέα της ΚΟΘ του ΚΚΕ. Τα στελέχη του Κόμματος δήλωσαν ότι η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ θα εντείνει την καμπάνια ενημέρωσης σε φορείς και πολίτες, προκειμένου να υπάρξει ένα ισχυρό κίνημα για την απελευθέρωση των Κουβανών αγωνιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ