Σάββατο 16 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΦΕΤ
Συστάσεις για τις αγορές του Πάσχα

Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ενόψει των αγορών του Πάσχα. Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ συνιστά στους καταναλωτές να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή κατά την προμήθεια αμνοεριφίων τόσο στις συνθήκες συντήρησης των κρεάτων στο ίδιο το κατάστημα όσο και στη σφραγίδα που πρέπει να φέρουν τα αμνοερίφια, ενδεικτική της προέλευσης και κυρίως του ότι έχει περάσει από τον απαραίτητο κτηνιατρικό και υγειονομικό έλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι στα αμνοερίφια εγχώριας παραγωγής, όπως και στα προερχόμενα από χώρες της ΕΕ η σφραγίδα καταλληλότητας είναι χρώματος τιρκουάζ. Τα εισαγωγής από τρίτες χώρες ελληνικής σφαγής φέρουν υποχρεωτικά όλες τις σφραγίδες σε χρώμα καστανό. Τυπικά τα σφάγια που δε φέρουν καθόλου σφραγίδες ή φέρουν σφραγίδες διαφορετικές από τις προβλεπόμενες δεσμεύονται από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές. Κατά τη διάρκεια των αγορών, οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέχουν ώστε τα εντόσθια να μην παρουσιάζουν μεταβολές χρωματισμού, οζίδια ή άλλες αλλοιώσεις και να μην είναι εκτεθειμένα στο περιβάλλον, σε σκόνες ή έντομα και να μην προμηθεύονται εντόσθια αποψυγμένα.

Οσον αφορά την προμήθεια των αβγών εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών στις ημερομηνίες ανάλωσης, που υποχρεωτικά αναγράφονται στις συσκευασίες των νωπών ή βαμμένων αβγών, καθώς και στη σήμανση που βεβαιώνει ότι τα αβγά έχουν ωοσκοπηθεί.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και κατά την αγορά των παραδοσιακών πλέον σοκολατένιων αβγών που προσφέρονται κυρίως σε παιδιά, στα στοιχεία που αναγράφονται στην ετικέτα ως συστατικά στο βαθμό που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και στην ημερομηνία ανάλωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ