Σάββατο 16 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΣΕΒΕΕ
Κεντρική ... «εκδήλωση» για το ωράριο

Σε κεντρική «εκδήλωση» - τα εισαγωγικά ανήκουν στους συγγραφείς της ανακοίνωσης - προσανατολίζεται «σύντομα» η διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ για το ωράριο, μετά την άκαρπη συνάντησή της με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου. Στην ανακοίνωσή της καλεί στην ένταση των κατά τόπους κινητοποιήσεων. Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η πλειοψηφία της διοίκησης ήταν αρνητική απέναντι στην πρόταση των στελεχών της ΔΗΚΕΒΕ για τη διοργάνωση κεντρικής κινητοποίησης, όταν συζητήθηκε το θέμα αμέσως μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, αφήνοντας να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Ακόμη και τώρα αποφεύγει τη λέξη «κινητοποίηση» ή τον ακριβή προσδιορισμό ημερομηνίας.

Την ίδια ώρα πολλές οργανώσεις στην επαρχία, αλλά και στην Αθήνα, εκφράζοντας τις διαθέσεις των μικρών ΕΒΕ, έχουν ήδη πραγματοποιήσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε συντονισμό και με τους εργαζόμενους. Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται σημαντική η συμμετοχή των ΕΒΕ της Αθήνας και στη συγκέντρωση στην πλ. Κάνιγγος.

Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΒΕΕ επισημαίνει αυτό που είναι κοινός τόπος για όλους τους ΕΒΕ και όχι μόνο, ότι η πραγματοποίηση των κυβερνητικών σχεδίων για απελευθέρωση του - ήδη απαράδεκτου και πολύ μεγάλου - ωραρίου, σημαίνει κλείσιμο για τις μικρές επιχειρήσεις. Επιμένει όμως στο διαχωρισμό της Αττικής από την Περιφέρεια, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ιδιαίτερα για την Περιφέρεια» ένα ωράριο 48-52 ωρών είναι «έως και υπερβολικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ