Τρίτη 19 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
Στάχτη 8.000 στρέμματα

Υπό έλεγχο τέθηκε χτες το απόγευμα η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά, πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, στην κοινότητα Λιχάδας. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θ. Κοντοκώστα, ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής, από τον σκουπιδότοπο της κοινότητας Λιχάδας και επεκτάθηκε γρήγορα σε πολλά μέτωπα.

Λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων πήρε μεγάλες διαστάσεις, ενώ η χαμηλή ορατότητα που υπήρχε στην περιοχή από την «αμμομίχλη» που είχε καλύψει όλη τη χώρα, δεν επέτρεψε ώστε η φωτιά να γίνει αμέσως αντιληπτή από τους κατοίκους. Για το λόγο αυτό, δεν ήταν δυνατή εξαρχής η καταπολέμηση της φωτιάς από τον αέρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η καταστροφή για το πλούσιο και παραγωγικό πευκοδάσος, υπολογίζεται σε 8.000 - 10.000 στρέμματα καμένης γης. «Ευτύχημα» ήταν ότι δε φυσούσαν βόρειοι άνεμοι, γιατί τότε θα γίνονταν «παρανάλωμα του πυρός» το χωριό Αγιος Γεώργιος (περί τα 2 χλμ. απόσταση), καλλιέργειες και η παρακείμενη (1 χλμ.) μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, αρχικά, συμμετείχαν μόνο δυνάμεις εδάφους (30 πυροσβεστικά οχήματα με 100 πυροσβέστες από Στερεά Ελλάδα και Αθήνα), ενώ από χτες το πρωί συμμετείχαν και επτά αεροσκάφη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ