Τρίτη 19 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΩΡΟΣ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Η κυβέρνηση εμμένει στο ξεπούλημα

Αυτό προέκυψε από συζήτηση στη Βουλή, με αφορμή Ερώτηση του ΚΚΕ

Να αξιοποιηθεί η έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού ως χώρος πρασίνου και αναψυχής προς όφελος όλων των κατοίκων της Αττικής, ζήτησε χθες ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ορέστης Κολοζώφ, μεταφέροντας, με Ερώτησή του στη Βουλή, την άρνηση των κατοίκων της περιοχής για τσιμεντοποίηση 1.000 στρεμμάτων του συγκεκριμένου χώρου. Πάντως, ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, απαντώντας, τόνισε ότι η κυβέρνηση για οικονομικούς λόγους εμμένει στις επιλογές της.

Ο Στ. Καλογιάννης, αιτιολογώντας τη θέση αυτή, δήλωσε ότι «οφείλουμε να βρούμε τρόπους, για να χρηματοδοτήσουμε την κατασκευή και βεβαίως τη συντήρηση του συγκεκριμένου πάρκου», αφού «υπάρχει ένας τεράστιος προϋπολογισμός». Χαρακτήρισε, μάλιστα, περιορισμένο το τμήμα του πάρκου, μιλώντας για «ελεγχόμενη πολεοδόμηση» που θα γίνει σ' αυτό.

Το Ελληνικό «μετατρέπεται σε πάρκο επιχειρηματικής εκμετάλλευσης», τόνισε, παίρνοντας το λόγο, ο Ορέστης Κολοζώφ. Παράλληλα, σημείωσε ότι «αυτό μπορεί να το αντιληφθεί κανείς παίρνοντας υπόψη ότι ο χώρος στον οποίο βρίσκεται αυτό το αεροδρόμιο είναι ένα πραγματικό "φιλέτο" που προκαλεί πειρασμό για τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες». Απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση, ζήτησε: «Να αναθεωρήσετε την απόφασή σας και να προχωρήσει όπως θέλουν οι κάτοικοι της περιοχής και οι επιστημονικοί φορείς, που ζητάνε όλος αυτός ο χώρος, δίχως περιορισμούς, να γίνει μητροπολιτικό πάρκο πράσινου με ήπιες πολιτιστικές και αθλητικές χρήσεις». Σχολιάζοντας συνολικά την κατάσταση, ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι «σήμερα στο λεκανοπέδιο της Αττικής υποφέρουμε από έλλειψη πρασίνου», αφού «σε κάθε κάτοικο αντιστοιχούν 2,5 τετραγωνικά μέτρα» και «θα έπρεπε να σκεφθούμε όχι τρόπους μείωσης, αλλά πολλαπλασιασμού του πρασίνου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ