Τρίτη 19 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΑΙΩΝΑΣ
Πεδίο επιχειρηματικής δράσης

Σε κέντρο επιχειρηματικής δραστηριότητας προς όφελος της ΠΑΕ ΠΑΟ, θέλει να μετατρέψει τον Ελαιώνα η δημοτική αρχή. (Στη φωτογραφία τμήμα της έκτασης που παραχωρείται)
Σε κέντρο επιχειρηματικής δραστηριότητας προς όφελος της ΠΑΕ ΠΑΟ, θέλει να μετατρέψει τον Ελαιώνα η δημοτική αρχή. (Στη φωτογραφία τμήμα της έκτασης που παραχωρείται)
Την πρόθεση της Διοίκησης του Δήμου Αθηναίων, ο χώρος στον Ελαιώνα που προορίζεται για το γήπεδο της ΠΑΕ «Παναθηναϊκός» να γίνει ένα κέντρο επιχειρηματικής δραστηριότητας, στην οποία θα συμμετέχει και ο Δήμος, εξέφρασε στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η δήμαρχος, Ντόρα Μπακογιάννη, κατά την ενημέρωση των ενεργειών της διοίκησης για το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση όχι μόνο προχώρησε στην υποβολή πρότασης για την κατασκευή γηπέδου στον Ελαιώνα, αλλά επιπλέον, πραγματοποίησε συνάντηση με τους εκπροσώπους όλων των τμημάτων του «Παναθηναϊκού» (σ.σ. ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτέχνη), χωρίς να έχει καν την τυπική έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Ντ. Μπακογιάννη, ανάμεσα στα άλλα, είπε πως ένα κτίριο 55.000 τετραγωνικών μέτρων, που ανήκει στο δήμο, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εμπορική χρήση, μαζί - προφανώς - με αντίστοιχους χώρους που θα κατασκευάσει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Η ενημέρωση, όμως, όπως τόνισε ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», Σπύρος Χαλβατζής, έγινε πολύ καθυστερημένα. «Τέσσερις μήνες - επισήμανε ο Σπ. Χαλβατζής - συζητάμε για το τι πρέπει να γίνει. Ομως, εδώ υπήρξε μία συμφωνία, χωρίς να γίνει συζήτηση για ένα συνολικό σχεδιασμό στην πόλη. Προχωράμε με διαδικασίες που είναι "εκτός" ακόμη και του καπιταλιστικού συστήματος». Και κατέληξε: «Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι να δίδεται έδαφος σε οποιαδήποτε Ανώνυμη Εταιρία, σε οποιαδήποτε ΠΑΕ».

Βραβεύει τη ΔΟΕ

Επιπλέον, υπερψηφίστηκε (καταψήφισε μόνο η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», ενώ λευκό ψήφισε η παράταξη του Γ. Δημαρά) στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο, να δοθεί το «Χρυσό Μετάλλιο της πόλης των Αθηνών» στον πρόεδρο της ΔΟΕ, Ζ. Ρογκ, τον πρώην πρόεδρο της ΕΟΕ, Λ. Νικολάου και την πρόεδρο του «Αθήνα 2004», Γ. Αγγελοπούλου. Παρουσιάζοντας το θέμα η Ντ. Μπακογιάννη ισχυρίστηκε ότι «είναι αυτονόητη υποχρέωση (!) του δήμου να τιμήσει τους ανθρώπους» που οδήγησαν την Αθήνα στην «τέλεση επιτυχημένων Ολυμπιακών Αγώνων».

Η συγκεκριμένη απόφαση αποκτά ξεχωριστή σημασία από τη στιγμή που αυτές τις μέρες συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την «αξιοποίηση» των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Πράγματι, όπως σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής, «μετά και την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων, τη σημερινή εξέλιξη, τις χρήσεις των εγκαταστάσεων, γίνεται σαφές και στον κάθε καλόπιστο άνθρωπο ότι η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας θα ρίξει και άλλα βάρη στις πλάτες του λαού».

Και κατέληξε: «Το κόστος που επιβαρύνθηκε ο ελληνικός λαός όχι μόνο δεν επέφερε κάποια βελτίωση στη ζωή των ανθρώπων, αλλά σήμερα καλούνται, για άλλη μια φορά, να πληρώσουν και θα πληρώνουν στο διηνεκές, ενώ κάποιοι άλλοι θησαύρισαν και θησαυρίζουν σε βάρος του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ