Τρίτη 19 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κλήση στο Ηράκλειο για ασθενοφόρο στα... Χανιά!

Απίστευτες αποφάσεις στο όνομα της εξοικονόμησης προσωπικού στο παράρτημα του ΕΚΑΒ

Απίστευτο κι όμως αληθινό αυτό που συμβαίνει στα Χανιά: Για να καλέσει κάποιος άρρωστος ασθενοφόρο πρέπει να τηλεφωνήσει στο Ηράκλειο γιατί το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στα Χανιά έκλεισε, καθώς ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ έστειλε τους τηλεφωνητές για οδηγούς στα ασθενοφόρα.

Την απόφαση αυτή πήρε για να εξοικονομήσει προσωπικό, επειδή δεν προσλαμβάνεται κόσμος στο ΕΚΑΒ. Μάλιστα για να προλάβει τις διαμαρτυρίες ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ έστειλε και έγγραφο που απαγορεύει αυστηρά στους εργαζόμενους να δημοσιοποιούν στα ΜΜΕ οποιοδήποτε ζήτημα χωρίς άδεια από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ.

Η εξέλιξη αυτή στο ΕΚΑΒ έρχεται να συμπληρώσει το παζλ των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού στο Νοσοκομείο Χανίων και στα Κέντρα Υγείας του νομού που αγγίζουν το 50% της απαιτούμενης δύναμης για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Κλιμάκιο της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ πραγματοποίησε περιοδεία και μίλησε με εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ για τα προβλήματα και τις ελλείψεις σε προσωπικό. Με ανακοίνωσή της η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ, καταγγέλλει τις ενέργειες αυτές τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων των Χανίων, συνεχίζοντας την πολιτική της συρρίκνωσης των κοινωνικών δαπανών και της ιδιωτικοποίησης όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, καλεί τους εργαζόμενους του νομού να βγάλουν τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα. Να καταδικάσουν αυτές τις πολιτικές και πρακτικές. Να αλλάξουν τους πολιτικούς συσχετισμούς. Με τον αγώνα και την κοινή δράση τους με τα άλλα λαϊκά στρώματα να ανατρέψουν την πολιτική του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας. Να διεκδικήσουν Δημόσιο, Δωρεάν, καθολικό για όλο το λαό και με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, σύστημα Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ