Τετάρτη 20 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Δε θα ανεχτούμε «συγκατοίκηση» μόρφωσης - κέρδους

Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η «Δημοκρατική Παιδεία» στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας

Σε ένα ολοκληρωμένο διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων για όλο το φάσμα της εκπαίδευσης, κατέληξε το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Πειραιά, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή και ανέδειξε τη «Δημοκρατική Παιδεία» σε πρώτη δύναμη, με 6 από τις 9 έδρες του ΔΣ και 7 στους 10 αντιπροσώπους για τη Συνομοσπονδία Γονέων (ΑΣΓΜΕ).

Το πλαίσιο πάλης που αποφάσισε το Συνέδριο, και οι γονείς είναι αποφασισμένοι να το παλέψουν από κοινού με μαθητές, εκπαιδευτικούς, φοιτητές κι όλους τους εργαζόμενους, προτάσσει τα αιτήματα για:

- Ενα σχολείο κοινό για όλους τους νέους έως τα 18, ενιαίο, βασικό και υποχρεωτικό.

- Δίχρονη υποχρεωτική δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή, που θα σέβεται τον παιδικό ψυχισμό μέσα από κρατικό σύστημα παιδικών κέντρων και ενιαία δημόσια και δωρεάν.

- Ενιαία δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση, που θα υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνικής και επιστημονικής εξέλιξης και θα διαμορφώνει επιστήμονες με υψηλό επίπεδο ειδίκευσης και επαγγελματικής ικανότητας.

Παράλληλα, περιλαμβάνει στα αιτήματά του την ανάγκη αύξησης της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία με προοπτική το 15% του προϋπολογισμού, την ακύρωση κάθε μέτρου που οδηγεί σε ανταποδοτική - επιχειρηματική λειτουργία του σχολείου, την κατάργηση του διπλού σχολικού δικτύου (Λύκειο - ΤΕΕ) με ταυτόχρονη αναμόρφωση της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, που θα πρέπει να παρέχεται από δημόσιες και δωρεάν «μεταλυκειακές» επαγγελματικές σχολές.

«Τη "συγκατοίκηση" μόρφωσης - κέρδους δε θα την ανεχτούμε», δηλώνουν κατηγορηματικά οι γονείς που συμμετείχαν στο συνέδριο της Ομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ