Τετάρτη 20 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ
Διαφήμιση σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο

Καταγγελία της Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Για συνεργασία με τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη στη Θεσσαλονίκη, καταγγέλλει τη διευθύντρια του Λυκείου Τριανδρίας, το ΔΣ της Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Με ανακοίνωσή του το ΔΣ τονίζει ότι η Δ΄ ΕΛΜΕΘ και το συνδικαλιστικό κίνημα των καθηγητών, από τη φύση και το ρόλο τους, υπερασπίζονται τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση σε αντίθεση με τις τάσεις ιδιωτικοποίησης, γιατί θεωρούν ότι η Παιδεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό, και διεκδικούν ουσιαστική αύξηση των δαπανών από τον προϋπολογισμό για τη δημόσια εκπαίδευση, ενώ αντιτίθενται στη χορήγηση άμεσα ή έμμεσα κονδυλίων από τον προϋπολογισμό προς την ιδιωτική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έχει στα χέρια της η Δ΄ ΕΛΜΕ, η συνεργασία του Λυκείου με το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο αφορά σε συγκεκριμένες ενέργειες και αποτελεί από τα πράγματα διαφήμιση των συγκεκριμένων εκπαιδευτηρίων στους μαθητές του Λυκείου και στους γονείς τους. Για παράδειγμα, αναφέρεται ότι χρησιμοποιούνται χώροι του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου για δραστηριότητες του Λυκείου Τριανδρίας, όπως για άθληση, θεατρικές παραστάσεις. Φωτογραφία του ιδιοκτήτη των εκπαιδευτηρίων κοσμείται στο χώρο του σχολείου κ.ά.

Το ΔΣ στην ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι η διευθύντρια του Λυκείου Τριανδρίας, αγνοώντας την κείμενη νομοθεσία, στα πλαίσια της συνεργασίας της, προσκάλεσε τον ιδιοκτήτη των εκπαιδευτηρίων του Β. Μαντουλίδη, σε εκδήλωση του Λυκείου για την Παιδεία με θέμα «Ποιοτική αναβάθμιση του σχολείου μας»(!). Στην εκδήλωση αυτή ο Β. Μαντουλίδης στο χαιρετισμό του ανάμεσα σε άλλα ομολόγησε ότι «Η συνεργασία με το Λύκειο Τριανδρίας αποδεικνύεται αμοιβαία επωφελής» και με την ανοχή της διευθύντριας είπε ότι «Στο απαξιωμένο δημόσιο σχολείο εξαιτίας της δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας των εκπαιδευτικών, απάντηση μπορεί και πρέπει να είναι η προμήθεια κουπονιών από την Πολιτεία στους γονείς, ώστε να μπορούν να επιλέγουν» προβάλλοντας ουσιαστικά αίτημα για οικονομική ενίσχυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε βάρος της δημόσιας.

Το ΔΣ της Δ΄ ΕΛΜΕΘ σημειώνει σχετικά ότι «για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σχολείο δεν ευθύνεται η "δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία των καθηγητών", όπως ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδης, αλλά η Πολιτεία που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες που της αναλογούν απέναντι στη δημόσια Παιδεία αγνοώντας τα αιτήματα και τις θέσεις του σκ των καθηγητών αλλά και των άλλων φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας». Τέλος, καλεί τη διευθύντρια να διακόψει τη συνεργασία με τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, να προστατεύει το κύρος της δημόσιας Παιδείας και των καθηγητών και να αφαιρέσει από το σχολείο της, οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί ως διαφήμιση ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ