Πέμπτη 21 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Προετοιμασία «αποχώρησης» και εκλογών

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΡΑΜΑΛΑ.-

Μη αναγκαίο εξοπλισμό άρχισε να αποσύρει από τη Λωρίδα της Γάζας ο ισραηλινός στρατός, ενώ ακόμη συνεχίζεται η ενδοκυβερνητική συζήτηση στο Ισραήλ για το πότε ακριβώς θα αρχίσει η αποχώρηση των εποίκων και των δυνάμεών του από την περιοχή. Την ίδια στιγμή, στη Ραμάλα, το παλαιστινιακό Κοινοβούλιο ενέκρινε, στην πρώτη ανάγνωση, το νέο εκλογικό νόμο, ανοίγοντας το δρόμο για τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στις 17 Ιούλη.

Περίπου δέκα κοντέινερς με υπολογιστές, στολές και άλλο ανάλογο εξοπλισμό που δε θεωρείται άμεσα αναγκαίος αποσύρθηκαν, χθες, από την ισραηλινή βάση που βρίσκεται στο μεγαλύτερο εποικισμό της Λωρίδας της Γάζας, στο Νέβε Ντεκαλίμ. Οπως ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, στρατιωτικός εξοπλισμός δεν πρόκειται να αποσυρθεί παρά μόνο μετά την ολοκλήρωση του συνόλου της αποχώρησης.

Παράλληλα, το παλαιστινιακό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο εκλογικό νόμο, και τώρα είναι η σειρά του Προέδρου Αμπάς να διατυπώσει τις προτάσεις του για τυχόν τροποποιήσεις πριν την οριστική υιοθέτησή του. Ο νέος νόμος προβλέπει ότι τα 2/3 των βουλευτών θα εκλέγονται από τις εκλογικές περιφέρειες και το 1/3 από το σύνολο του εκλογικού σώματος, ενώ ο Αμπάς προτείνει να εκλέγονται όλοι οι βουλευτές από τις περιφέρειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ