Παρασκευή 22 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Εκρήξεις και διανομές ... «υπουργείων»

Μια περίεργη υπόθεση απασχολεί από χτες τις αρχές ασφαλείας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Νωρίς χτες το πρωί άγνωστοι έριξαν χειροβομβίδα στο σπίτι του διοικητή της Μοίρας Υποβρυχίων Καταστροφών στο Μαρί, Γιαννάκη Πετρίδη, στη Λεμεσό. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Ο διοικητής φέρεται να έχει αναφέρει στην αστυνομία κάποιες σκέψεις του για τους πιθανούς δράστες. Οι δε αρχές έχουν συγκεντρώσει ορισμένα στοιχεία, τα οποία αξιολογούν.

Στο μεταξύ, στα Κατεχόμενα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση μετά τις «εκλογές», των συνεταίρων στην «κυβέρνηση», του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος και του Δημοκρατικού. Ο υποψήφιος «πρωθυπουργός» Φερντί Σαπίτ Σόγιερ δήλωσε ότι η τουρκική πλευρά θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει το χρόνο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να γίνουν οι απαιτούμενες ετοιμασίες στο εσωτερικό, κατά την έκφρασή του, για τη λύση και μεταρρυθμίσεις στην οικονομία. Ο Σερντάρ Ντενκτάς ανέφερε ότι στο διάστημα αυτό θα δοθεί βαρύτητα στα εσωτερικά και όχι στα εξωτερικά προβλήματα. Είπε ακόμη ότι με τον νέο «πρωθυπουργό» θα επισκεφθούν την Τουρκία για ανταλλαγή απόψεων.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, το Ρεπουπλικανικό Τουρκικό Κόμμα θα ελέγχει επτά υπουργεία και το Δημοκρατικό τρία. Στην προηγούμενη «κυβέρνηση», η αναλογία ήταν έξι με τέσσερα. Εξάλλου, εντός των ημερών θα αποφασιστεί ο χρόνος διεξαγωγής των επαναληπτικών «εκλογών» για τη μία έδρα της ψευδοβουλής που έμεινε κενή, λόγω της εκλογής Ταλάτ στην προεδρία του ψευδοκράτους. Τουρκοκυπριακές εφημερίδες αναφέρουν ότι το κόμμα του προσανατολίζεται στη διεξαγωγή τους τον προσεχή Ιούνη.

Τέλος, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ θα παραστεί στην τελετή παραλαβής της λεγόμενης προεδρίας στα Κατεχόμενα, η οποία θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στην κατεχόμενη Λευκωσία. Ο πατήρ Ντενκτάς, Ραούφ, αποσύρεται (ή τον «αποσύρουν»;) από την ενεργό πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ