Παρασκευή 22 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ
Και οι τρεις δικηγόροι λένε πως ήταν σύννομοι

Απολογήθηκαν χτες ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά οι τρεις δικηγόροι Γ. Νικολακόπουλος από τη Θεσσαλονίκη, Ν. Εμμανουηλίδης από το Βόλο και Σ. Κεχαγιόγλου από την Αθήνα, οι οποίοι φέρεται να ενέχονται στο παραδικαστικό κύκλωμα, του οποίου ιθύνων νους ήταν ο αρχιμανδρίτης Ι. Γιοσάκης.

Οι τρεις δικηγόροι κατέθεσαν ως ύποπτοι για συμμετοχή σε συμμορία και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος (δικαστών) κατά συρροή , ενώ αρνήθηκαν ότι έχουν οποιαδήποτε συμμετοχή στο παραδικαστικό κύκλωμα.

Πρώτος κατέθεσε ο Γ. Νικολακόπουλος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε στον Γ. Σανιδά ότι τον Ι. Γιοσάκη δεν τον γνώρισε μέσω του Σ. Κεχαγιόγλου, αλλά μέσω εκκλησιαστικού παράγοντα της Θεσσαλονίκης. Σχετικά με τα 6.000 που φέρεται να κατέθεσε ο Γ. Νικολακόπουλος σε τραπεζικό λογαριασμό του Ι. Γιοσάκη, ο δικηγόρος της Θεσσαλονίκης ισχυρίστηκε ότι το ποσό αυτό αποτελεί την αμοιβή που θα ελάμβανε για δύο πραγματογνωμοσύνες που θα έκανε για λογαριασμό του αρχιμανδρίτη. Ωστόσο, ο Ι. Γιοσάκης, όπως ισχυρίστηκε ο Γ. Νικολακόπουλος, βρήκε καλύτερη τιμή για τις πραγματογνωμοσύνες, με αποτέλεσμα ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης να του ...«επιστρέψει» τα 6.000 ευρώ, καταθέτοντάς του στον προσωπικό του λογαριασμό. Οσον αφορά την πρώην ανακρίτρια Αντ. Ηλία, είπε στον Γ. Σανιδά ότι τη γνώρισε πρώτη φορά το 1993 στη Θεσσαλονίκη ως ασκούμενη στο δικηγορικό γραφείο του Μ. Βαρκλαντή. Για αρκετά χρόνια είχαν χαθεί και την ξαναείδε το 1999, όταν είχε αναλάβει μαζί με τον Σ. Κεχαγιόγλου την υπόθεση του ψυχιάτρου Π. Λυμπέρη και ανακρίτρια ήταν η Αντ. Ηλία.

Ο Ν. Εμμανουηλίδης αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστήριξε ότι οι ενέργειές του ήταν σύννομες.

Τέλος, ο Σ. Κεχαγιόγλου σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση στον Γ. Σανιδά ανέφερε πως όταν γίνουν όλα γνωστά κάποιοι δικηγόροι θα χάσουν τις άδειές τους και ότι αυτός δε θα συγκαταλέγεται σ' αυτούς που δε θα έχουν δικηγορική άδεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ