Σάββατο 30 Απρίλη 2005 - Κυριακή 1 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ- ΕΛΛΑΔΑΣ- ΠΓΔΜ
Τιμούν τα 60χρονα της Αντιφασιστικής Νίκης

Η αφίσα της συνάντησης των Κομμουνιστικών Κομμάτων Ελλάδας, Αλβανίας και ΠΓΔΜ
Η αφίσα της συνάντησης των Κομμουνιστικών Κομμάτων Ελλάδας, Αλβανίας και ΠΓΔΜ
Κοινή εκδήλωση των Κομμουνιστικών Κομμάτων Αλβανίας, Ελλάδας και ΠΓΔΜ για τα 60 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, διοργανώνεται την Κυριακή 22 Μάη, στις 11 το πρωί, στις Πρέσπες. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, που θα γίνει στους Ψαράδες στις Πρέσπες, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από τους εκπροσώπους των τριών Κομμουνιστικών Κομμάτων. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ παράλληλα στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας. Αμέσως μετά οι αντιπροσωπείες των ΚΚ και οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα μεταβούν στη Φλώρινα, όπου θα γίνει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Το κύριο βάρος της διοργάνωσης αυτής της σημαντικής εκδήλωσης έχει αναλάβει η Οργάνωση Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Οι κομμουνιστές σε όλη την περιοχή, κομματικά μέλη, φίλοι και οπαδοί, έχουν ήδη ριχτεί με ενθουσιασμό στη μάχη για την επιτυχία, με στόχο τη μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας.

«Με την εκδήλωση αυτή για τα 60χρονα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών επιδιώκουμε να αναπτύξουμε παραπέρα τις σχέσεις ανάμεσα στα αδελφά κόμματα, αλλά και τους λαούς των Βαλκανίων. Επιδιώκουμε να συντονίσουμε τα βήματα της πάλης ενάντια στον κοινό εχθρό, τον ευρωαμερικανικό ιμπεριαλισμό και τις αστικές τάξεις των βαλκανικών χωρών», σημείωσε ο Κώστας Σταμπολίδης, γραμματέας Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ, μιλώντας στο «Ρ» για τους στόχους και το περιεχόμενο της εκδήλωσης. Και πρόσθεσε πως παράλληλα «μέσα από τη σύσφιξη των σχέσεων και την ανάπτυξη της κοινής δράσης των κομμουνιστών, αλλά και των βαλκανικών λαών, οικοδομούμε το μέτωπο αντίστασης στον εθνικισμό και σοβινισμό που καλλιεργούν οι ιμπεριαλιστές και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι για να έχουν τους λαούς διαιρεμένους και υποταγμένους».

Αυτή η θέληση για κοινή δράση εκφράζεται ολοένα και πιο ξεκάθαρα, ολοένα και πιο αποφασιστικά. Αυτό διαπιστώθηκε και στη συνάντηση που έγινε το περασμένο Σάββατο στα Σκόπια, ενόψει της εκδήλωσης στις 22 του Μάη, ανάμεσα σε εκπροσώπους του ΚΚΕ και του ΚΚ της ΠΓΔΜ. Εκφράστηκε ταύτιση απόψεων σχετικά με το ρόλο των ιμπεριαλιστικών κέντρων (ΗΠΑ - ΕΕ) στα Βαλκάνια και επιβεβαιώθηκε η απόφαση για κοινή δράση.

«Με οδηγό τις σημερινές εξελίξεις και με παρακαταθήκη τις αγωνιστικές παραδόσεις των λαών, προχωρούμε μπροστά. Οπως πριν από 60 χρόνια τα λαϊκά απελευθερωτικά κινήματα και η πάλη των λαών κατάφεραν να νικήσουν το φασισμό - ναζισμό, έτσι και σήμερα μέσα από την κοινή δράση μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε η τελική νίκη να είναι των λαών», κατέληξε ο Κ. Σταμπολίδης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Κυριακή η διεθνιστική εκδήλωση (2011-05-27 00:00:00.0)
Μήνυμα για την Αντιφασιστική Νίκη των λαών (2010-05-08 00:00:00.0)
Ανυποχώρητη πάλη ως το επίπεδο της εξουσίας (2008-07-06 00:00:00.0)
Αντιιμπεριαλιστικό αντάμωμα στον τόπο των Σταυραετών (2005-05-29 00:00:00.0)
Τιμούν τα 60χρονα της Αντιφασιστικής Νίκης (2005-05-19 00:00:00.0)
Τιμούν τα 60χρονα της Αντιφασιστικής Νίκης (2005-05-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ