Σάββατο 30 Απρίλη 2005 - Κυριακή 1 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τηλεπικοινωνιακή ... πρόκληση

Αποθρασύνθηκαν εντελώς οι ιδιωτικές τηλεπικοινωνιακές εταιρίες και απειλούν με μηνύσεις, μετά τις αποκαλύψεις για το «φέσι» 115 εκατ. ευρώ που έχουν φορέσει στον ΟΤΕ. Αλλά και ο ΟΤΕ, ο οποίος για απλήρωτους λογαριασμούς λίγων ευρώ «κόβει» τα τηλέφωνα των συνδρομητών του, αντί να αντικρούσει τις απειλές, προαναγγέλλει απλά ότι «επιφυλάσσεται να διερευνήσει το θέμα (σ.σ.: από πού διοχετεύτηκαν τα στοιχεία για τα «φέσια»), ενθαρρύνοντας έτσι, στην ουσία, την προκλητική στάση των ιδιωτικών εταιριών.

Η ουσία όσων συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στο «χρυσοφόρο» τομέα των «απελευθερωμένων» (διάβαζε ασύδοτων) τηλεπικοινωνιών είναι μία: Ο ιδιωτικοποιημένος ΟΤΕ υποχρεώνεται - με βάση τις οδηγίες της ΕΕ και την πολιτική των κυβερνώντων - από τη μια, να επιδοτεί τους ανταγωνιστές του, προκειμένου και αυτοί να εξασφαλίζουν υπερκέρδη και, από την άλλη, να «αρμέγει» με αλλεπάλληλες αυξήσεις τα ελληνικά νοικοκυριά, ώστε και ο ίδιος να καλύπτει την απώλεια, που έχει από την κατ' ουσίαν επιδότηση των ιδιωτικών εταιριών.

Με άλλα λόγια, η πολιτική στο χώρο των τηλεπικοινωνιών - με βασικό μοχλό τον ΟΤΕ - εξασφαλίζει με κάθε τρόπο και μέσο τα υπερκέρδη των ιδιωτικών συμφερόντων, σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Ο,τι ακριβώς κάνει και σε κάθε άλλον τομέα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ