Σάββατο 30 Απρίλη 2005 - Κυριακή 1 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις στον Εβρο

Οι Επιτροπές Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μαζί με την ΕΕΔΥΕ οργανώνουν την Κυριακή 5 Ιούνη, στον Εβρο, αντιιμπεριαλιστικές φιλειρηνικές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή φιλειρηνικών οργανώσεων από την Τουρκία και τη Βουλγαρία. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν υποδοχή των φιλειρηνιστών από Βουλγαρία και Τουρκία, πάνω στα σύνορα, στα σημεία εισόδου στη χώρα μας. Στη συνέχεια προγραμματίζεται να γίνει αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία στην Αλεξανδρούπολη. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Με συνθήματα «Ζήτω η φιλία των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών, ΟΧΙ στο "ευρωσύνταγμα", απόρριψη, ανυπακοή στους νόμους του κεφαλαίου, ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια», ο αγωνιζόμενος λαός της περιοχής και οι φορείς του ανταμώνουν και δείχνουν το δρόμο της κοινής αντίστασης και πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα σχέδιά του για τη Βαλκανική.

«Ενα από τα βασικά συνθήματα της εκδήλωσης, το "Ζήτω η φιλία των λαών κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών", αποκτά εξαιρετική επικαιρότητα, γιατί δείχνει το δρόμο, τη βάση πάνω στην οποία είναι ανάγκη να οικοδομηθεί η φιλία των λαών, η συνεργασία των λαών, η κοινή δράση των λαών», είπε ο Νίκος Φακιρίδης, που μίλησε στο «Ρ» εκ μέρους των Επιτροπών Ειρήνης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Μαζί, λοιπόν, σε κοινή δράση για την απόκρουση των σχεδίων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που για την Ελλάδα και την Τουρκία επέβαλαν την βήμα το βήμα οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης, στη βάση της εξυπηρέτησης των στόχων τους για ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου, διχοτόμηση της Κύπρου, κλπ. Αλλά και γενικότερα ενάντια στα σχέδια για δημιουργία ξεχωριστού κράτους στο Κόσσοβο, που θα ανοίξει το δρόμο για νέες αλλαγές των συνόρων στα Βαλκάνια, ενάντια στην καταστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών στο όνομα της πάταξης της τρομοκρατίας, ενάντια στη δημιουργία Ευρωστρατού για την αντιμετώπιση λαϊκών αντιδράσεων.

«Μέσα από την κοινή δράση στοχεύουμε στην αφύπνιση των λαών και των τριών χωρών. Σε αντίθεση με τα προγράμματα αδελφοποίησης, που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ. Προγράμματα δημιουργίας δικτύων Δήμων και Πόλεων της περιοχής μας με αντίστοιχες της Τουρκίας ή και της Βουλγαρίας, που υλοποιούνται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με τα υπουργεία Εξωτερικών και στόχο έχουν την ενσωμάτωση, την αποδοχή ή την ουδετεροποίηση των λαών απέναντι στα ιμπεριαλιστικά σχέδια», σημείωσε ο Ν. Φακιρίδης.

Στο κάλεσμα αυτό έχουν ανταποκριθεί ήδη θετικά φιλειρηνικές οργανώσεις της Τουρκίας, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται και επίσημα η θετική απάντηση για τη συμμετοχή οργανώσεων από τη Βουλγαρία. Στο μεταξύ οι ελληνικές φιλειρηνικές οργανώσεις έχουν ήδη μπει στη μάχη για την προπαγάνδιση της εκδήλωσης, με στόχο τη μαζική συμμετοχή του λαού στις εκδηλώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ