Παρασκευή 29 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
ΠΑΝΙΚΑΡΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Απολύουν το μοναδικό χειρουργό

Επειδή διαμαρτυρήθηκε για τις τεράστιες ελλείψεις!

Το «μαστίγιο» του αυταρχισμού απέναντι στους γιατρούς και εργαζόμενους μεταχειρίζεται η διοίκηση του Πανικάριου Νοσοκομείου, επιχειρώντας να συγκαλύψει τις επικίνδυνες συνθήκες που δημιουργούνται καθημερινά στο νοσοκομείο, εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό και εξοπλισμό.

Την περασμένη Τρίτη το χειρουργείο του νοσοκομείου τέθηκε εκτός λειτουργίας, επειδή χάλασε ο καπνογράφος του μόνιτορ, με αποτέλεσμα να μη χειρουργηθεί σοβαρό περιστατικό που είχε προγραμματιστεί για χειρουργείο και να μην μπορεί πλέον να αντιμετωπιστεί χειρουργικά οποιοσδήποτε νησιώτης βρεθεί σε έκτακτη ανάγκη. Και μετά από αυτά, το Συμβούλιο Διοίκησης (ΣΔ) του νοσοκομείου, με εισήγηση του διοικητή Π. Νικολακάκου ζητάει από το υπουργείο Υγείας την απόλυση του επικουρικού γιατρού, που είναι ο μοναδικός χειρουργός του νοσοκομείου!

Οπως επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων, ως αφορμή προβάλλεται η συμπεριφορά του χειρουργού απέναντι στο διοικητή. «Ξεχνάνε όμως να πούνε τι πυροδότησε αυτή τη συμπεριφορά. Οτι η ελλιπής ιατροτεχνολογική υποστήριξη του χειρουργείου θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών. Οτι το χειρουργείο στο Πανικάριο Νοσοκομείο έκλεισε λόγω ελλείψεων εξοπλισμού, όπως παλιότερα έκλεινε από έλλειψη χειρουργού και αναισθησιολόγου», αναφέρει ο Σύλλογος.

«Η διοίκηση αρνήθηκε να πάρει μέτρα, αλλά και τις ευθύνες της που προέκυψαν από τη ματαίωση χειρουργικής επέμβασης σοβαρού και επείγοντος περιστατικού», τονίζει. Και υπογραμμίζει ότι «ο διοικητής με τη συναίνεση των μελών του ΣΔ και με τις πλάτες της κυβερνητικής πολιτικής, που θέλει τους γιατρούς αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό των νοσοκομείων να "κουκουλώνουν" καταστάσεις, να δουλεύουν με "πατέντες", να φέρνουν έσοδα στην επιχείρηση, στέλνει μήνυμα στους εργαζόμενους να μην αντιστέκονται».

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου πραγματοποίησαν χτες συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στον Αγιο Κήρυκο, απαιτώντας ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου και την ακύρωση της απόφασης για την απόλυση του γιατρού. Κάλεσαν ακόμα τους κατοίκους να απαντήσουν με κλιμάκωση των αγώνων για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος και τους εργοδότες, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητή πραγματοποίησαν χτες και εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία στην Ικαρία και τους Φούρνους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ