Πέμπτη 5 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Ολα δείχνουν επικράτηση Μπλερ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Η αντιπολίτευση επιμένει στον πόλεμο του Ιράκ, όμως οι Εργατικοί του Τόνι Μπλερ δε φαίνεται ότι θα χάσουν στις σημερινές βουλευτικές εκλογές. Οι χτεσινές δημοσκοπήσεις έδειξαν άνετη επικράτηση των Εργατικών, που σημαίνει ότι ο Μπλερ βγαίνει αλώβητος από σκληρές προσωπικές επιθέσεις για τον έτσι και αλλιώς προαποφασισμένο πόλεμο του Ιράκ. Τελικά, είναι καταδικασμένος να κερδίσει, ελλείψει άλλου φυσικά. Πάντως, ο Μπλερ θα πετύχει μοναδικό ρεκόρ για τους Εργατικούς: Τρεις συνεχόμενες νίκες.

Οσο για τις εκλογές, τα μοναδικά ερωτήματα των εκλογών αυτών είναι: το ποσοστό που θα αποσπάσει το Εργατικό Κόμμα, οι επιδόσεις του τρίτου και ανερχόμενου κόμματος, των Φιλελευθέρων του Τσαρλς Κένεντι και τελικά πού θα καταλήξει η ψήφος των αναποφάσιστων, που για πρώτη φορά στην ιστορία της Βρετανίας είναι το 1/3 των ψηφοφόρων.

Οι εφημερίδες «Times», «Guardian» και «Financial Times» έχουν ανακοινώσει ήδη ότι υποστηρίζουν τον Τόνι Μπλερ, ενώ το συγκρότημα του Ρούπερτ Μέρντοχ, που έχει και την ταμπλόιντ «Σαν», εδώ και δύο εβδομάδες έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ του Βρετανού πρωθυπουργού. Οχι, φυσικά, με το αζημίωτο. Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, για να αποσπάσει την υποστήριξη του Μέρντοχ ο Μπλερ βεβαίωσε ότι θα ολοκληρώσει τη θητεία του - πληροφορίες έλεγαν ότι ήταν πιθανό σε περίπτωση επανεκλογής να αποσυρθεί στη διετία - απλά γιατί πρέπει να προωθήσει ολόκληρο το φορολογικό νομοσχέδιο... Στην «επέλαση» του Βρετανού πρωθυπουργού ποντάρουν και τα πρακτορεία στοιχημάτων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ