Πέμπτη 12 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΡΚΗΣ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
Συστάσεις στον Ζακύνθου

Συστάσεις για φειδωλές και προσεκτικές δηλώσεις αναφορικά με την Ιεραρχία, τον Αρχιεπίσκοπο και τους μητροπολίτες, έκανε χτες (σ.σ. πρώτη συνεδρίαση μετά το Πάσχα), προς τον μητροπολίτη Ζακύνθου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Ενώ έκρινε τις γραπτές του εξηγήσεις, κατά πλειονοψηφία, επιεικώς ως επαρκείς. Να υπενθυμίσουμε, ότι τον μητροπολίτη Ζακύνθου τον είχε εγκαλέσει η Σύνοδος για «την καταφρονητική τοποθέτησή του απέναντι στην Ιεραρχία και στις αποφάσεις της». Ο μητροπολίτης Ζακύνθου είχε μιλήσει περί μιας καλής μπουγάδας που χρειάζεται δύο μέρες για να γίνει. Οσο για τις καταγγελίες εναντίον του μητροπολίτη από δημοσιογράφο για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση, η ΔΙΣ θ' αναμείνει την εξέλιξη της αγωγής που κατέθεσε ο μητροπολίτης εναντίον του δημοσιογράφου.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όρισε χτες, από την πλευρά της Εκκλησίας, τον καθηγητή Εκκλησιαστικού Δικαίου Σ. Τρωιάννο και τον Α. Μαρίνο, επίτιμο αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας, για την 7μελή επιτροπή που θ' ασχοληθεί με τη σύνταξη του νομοσχεδίου για την εκκλησιαστική δικαιοσύνη. Να υπενθυμίσουμε ότι πρόεδρος θα είναι ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και τα υπόλοιπα 5 μέλη θα είναι από το υπουργείο Παιδείας και από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τέλος, συνεχίζεται το διεθνές συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών για την παγκόσμια Ιεραποστολή που φιλοξενεί για πρώτη φορά η Εκκλησία της Ελλάδος. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών είναι μια κοινότητα Εκκλησιών από Ορθόδοξες, προτεσταντικές, αγγλικανικές Εκκλησίες. Η ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δεν είναι μέλος άλλα συνεργάζεται. Κύκλοι της Εκκλησίας και θεολόγων της Ελλάδος έχουν αντιδράσει στην οργάνωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ